Yardım Makbuzları ve Yardım Toplayanların Kontrolünü Kim Yapıyor?

İlimizin her köşesinde yapılmakta olan cami veya Kur?an kursları için yardım toplayan çok sayıda insan görmekteyiz. Bu insanların elinde makbuzlar var. Bu makbuzların ne kadar resmi olup olmadığını anlamak için ne yapılabilir. Yardım toplayan insanlara para vermek isteyen vatandaşlar makbuzların resmi mi, gayri resmi mi olup olmadığını sorma hakları var mı? Veya sorulsa bile bu vatandaşlar makbuzlarının resmi olduğunu nasıl ispatlar. Yardım amacıyla açık veya kapalı alanları dolaşan bu vatandaşlara, yardım eden de etmeyen de birçoğu şüpheli olarak bakmakta. Bunun önüne geçilemez mi veya daha ciddi bir şekilde tedbir alınamaz mı?

Adam başka ilden gelmiş elinde makbuz Düzce?deki vatandaştan yardım istiyor. Makbuz ne derece resmidir, söylediği ne kadar doğrudur belli değil.

Yardım toplamak için piyasaya çıkan insanlar ne yer, ne içer, şehre geliş-gidiş paraları kimden çıkar, topladıkları parayı belli bir ücret karşılığı mı toplarlar, belli bir ücret karşılığı yapıyorlarsa o ücret yeterli mi? Ya yeterli değilse?! Yardım toplayanların elindeki belgelerin seri numaraları ne kadar resmidir bunu biliyor muyuz? Bunun takibini kim yapar?

Bizim insanımız cami, Kur?an kursu dendi mi duramaz illa ki vermek ister. İyi ama iyi niyetli vatandaşa, yaptıkları veya yapacakları yardımın bir anlam ifade etmesi için ciddi manada kontrol etmek gerekmez mi?

Umuma açık veya kapalı yerlerde oturup bir çay içelim diyorsunuz ya dilenci, ya cami yardımı, ya başka dernekler için para toplayandan geçilmiyor. Ne olacak bu işin sonu?

Kim el atacak bu işe? Müftülük mü, Dernekler İl Müdürlüğü mü, Emniyet Müdürlüğü mü? Kim? 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.