Efteni Otel Problemi Çözülüyor mu?

*Efteni otel terk edilmişlikten kurtarılıyor mu? Bilim Sanayi Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü Belediye başkanımız Mehmet Keleş?e bu işin çözümü için bir şeyler yapılmalı dedi mi?

Hakikaten bu işi çözse çözse Belediye başkanımız çözer. Belediye Başkanımız Mehmet Keleş aynı zamanda ?Belediyeler Birliği başkanı? değil mi? Bu iş çözülürse tüm belediyelerden de burada kalmak için talepte bulunan olur mu? Olur!

*Özel idare Fevziçakmak mahallesinde bulunan kalıcı işyerlerine taşındı iyi oldu. Ama özel idare binasının çalışma odalarının dışına yani koridora çıktığınızda her taraf soğuk. 2017 yılında binaların ısı yalıtımlarının tamamlanması isteniyor. Özel idarenin koridorlarına bir çare bulunamaz mı?

*Çocuklarımız taa anaokulundan, anasınıfından itibaren güzel ahlakla yetiştirilmelidir. Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülükleri arasında hazırlanan protokol ile çocuklarımız sağlam karakterli yetiştirilebilir. Bu konuda müftülükler inisiyatif almalıdır. Bu konudaki çalışmalar Düzce İl Müftülüğü tarafından Türkiye?de ilk defa olarak geçtiğimiz yıl başlatılmıştı. Geliştirilerek daha da süratli bir şekilde çalışılmalıdır.

*Umumi tuvaletlerde vatandaşın kullanımına sunulan klozetler amacına uygun kullanılıyor mu? Maalesef hayır. Özellikle cami tuvaletlerinde görülen klozetler çok kötü.

*Çilimli sapağına kavşak yapılmış. Çok da güzel olmuş Madem yapılıyordu da bugüne kadar neden yapılmadı?

*Cumartesi günü yapılan açık pazaryerinin bulunduğu yerden Asar deresini takiben Özel İdare binası, Emniyet il müdürlüğü, Adliye binası, İmam Hatip ortaokulu ve lisesinin bulunduğu yere kadar yol yapılmış durumda. Fakat yolun her tarafı asfalt yapılmamış ve yolun sol tarafı ya kum, ya çakıl, ya da dolgu malzeme deposu olarak kullanılıyor. Hem görüntü çirkin, hem de yol yapımı tamam olmadığı için araçlar rahat gidemiyor. Oraları temizlemek, güzellik kazandırmak, oraları asfaltlamak doğru olmaz mı?

İmam Hatip Camiinin Eski Şadırvanı Ne Zaman Yıkılacak?

Osman Kuyumcu İmam Hatip Lisesi bina inşaatı tamamlandı. 2016-2017 eğitim öğretim yılında hizmete açıldı. İmam hatip camiinin doğusundan Osman Kuyumcu İmam Hatip Lisesi yoluna girdiğinizde sol tarafta bulunan cami şadırvanının görüntüsü ve tuvaleti oraya yakışmıyor. Caminin batısında yeni bir şadırvan inşaatına başlanmış. Çok da iyi olmuş ama şadırvan inşaatı bir türlü bitirilemedi. Osman Kuyumcu İmam Hatip Lisesi eğitim öğretime başladı. Şadırvan inşaatı bitmedi ve dolayısıyla o eski şadırvan bir türlü yıkılamadı.

O şadırvan caminin tam girişinde. Hem görüntü kirliliği yapıyor, hem de hiç hoş kokmuyor. İmam Hatip Lisesinin görüntüsünü de engelliyor. Şehrin tam da giriş yerinde çirkin bir görüntü oluşturuyor. O şadırvan ne zaman yıkılacak? Hoşça kalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.