Yapılan Bağış İçin Yıllar Sonra Teşekkür!

Akçakoca ilçemizde ?Aydın Sarıkaya? isimli hayırsever vatandaşımız 1971 yılında Sağlık Bakanlığına iki buçuk dönüm bir arsa bağışlamış. Bu arsa üzerine o tarihlerde bir sağlık ocağı binası yapılmış. Bina eskimiş yıkılmış, yerine yenisi yapılmış. O günden beri yapılan o binalarda birçok hasta şifa bulmuş. Buraya kadar her şey normal. Fakat o gün bugündür yeri Sağlık Bakanlığına bağışlayan hayırsever vatandaşımızı kimse arayıp sormamış.

İlimize yeni atanan İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa ÖZYÖRÜK bu kişiyi bulmuş ve kendisini ziyaret etmiş. Kendisini tanıtmış, halini hatırını sormuş. Yıllar evvel Sağlık Bakanlığına yeri bağışlaması nedeniyle ?Yarım elma gönül alma? misali kendisine teşekkür ederek gönlünü almış. Hayırsever vatandaşımız o anda gözleri yaşararak mutluluğunu ifade etmiş.

Burada yapılan şey nedir? Yıllar evvel yapılmış olan bağış nedeniyle kişinin hatırlanması. Yapılan hizmetin farkında olunması, bağışı yapan hayırsever vatandaşa yıllar sonra da olsa teşekkür edilmesi! Çok mu zor bunu yapmak? O anda hayırsever vatandaşımızın elinde bir başka yer olsa o yeri de bağışlar mı? El cevap: Bağışlar! ?Marifet iltifata tabidir.?

Zaman zaman hayırseverlerin ziyaret edilmesinin faydalı olacağını acizane olarak dile getiriyorum. Sağlık İl Müdürümüz bu ziyaret işini gerçekleştirmiş, güzel de bir sonuç almış. Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa ÖZYÖRÜK?ü yapmış olduğu bu anlamlı ziyaret nedeniyle tebrik ediyorum.

Yer Bağışı Trajedisi!

Düzce?mizde hayırsever vatandaşımızdan biri ilimizde faaliyet gösteren derneklerimizden birisine öğrenci yurdu yapılması için arsa bağışı yapmış. Aynı dernek yöneticileri bir müddet sonra arsayı bağışlayan kişinin adını söylemeyip bir başkasının adını söyleyerek tesadüfe bakın ki arsayı bağışlayan hayırseverden o arsaya yapılacak bina için para istemeye gitmişler!

Arsayı veren hayırsever haklı olarak canı sıkılmış, morali bozulmuş. Gelen arkadaşlara demiş ki, ya arkadaşlar kendinize göre hayırlı bir iş yapmak için yola çıkmışsınız ve ne yaptığınızdan haberiniz yok. O arsayı bağışlayan benim. Bağışladığım arsayı dernek üyeleri olarak içinizden birisininmiş gibi anlatıyorsunuz ve benden para istiyorsunuz!

Bütün iyi niyetinizle burada art niyet olmayabilir, yanlışlık olmuştur diyebilirsiniz. Ama bağış yapılan arsa veya binalar konusunda dikkatli olmak gerekmez mi?

Bağışta bulunan kişileri iyi tanımak, hoş tutmak gerekir. O kişiler hassas insanlardır. Bağışçıları onure etmek, yapılan veya yapılmasına sebep oldukları binalarda ara sıra misafir etmek, ziyaret ederek gönüllerini almak gerekir. Bağışçılarla ilgili çok dikkatli olmak ve baltayı taşa vurmamak gerekir. Bugün yapılan yanlışlık yarın elde edilebilecek birçok kazanımın önüne geçebilir! Hoşça kalın.

 

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.