İstenirse Oluyormuş!

Aşağıdaki yazımda ?Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü?nün? yazdırdığı iki adet panodan bahsedeceğim.

19.03.2012 tarihinde Avni AKYOL şehir parkının bahçesinde bulunan sütun şeklindeki 2 adet tarihi taşın üzerinde ne yazıyor? İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, taşların üzerindeki yazıların ne anlama geldiğini, vatandaşın anlayacağı bir şekilde tabela veya pano şeklinde yazarak üzerine iliştirse nasıl olur diye yazmıştım.  O gün bugündür konu ile alakalı olarak yaklaşık 13 adet yazı yazdım. İstenen şey nihayet gerçekleşti! Kaç gün sonra biliyor musunuz? Tam 5 yıl sonra! (10 gün sonra 5 yıl olacak)

Yayınlanan bu yazılarda, ?Taşların üzerindeki anlamadığımız dilden yazılmış olan o yazıların ne anlama geldiği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki Müze Müdürlüğü tarafından halkın anlayacağı dilden ve düzgün bir ifadeyle, tabela şeklinde sütunların uygun bir yerine iliştirilse daha doğru olmaz mı? Bu görev Düzce Belediye Başkanlığının mı, İl Kültür Turizm Müdürlüğünün mü?? bilemem ama bu iş artık neticelense iyi olur diye bu köşeden yazmıştım!

Bu kadar açık yazıldığı halde hala bu konuyu anlamazlıktan gelmeyi ve gösterilen alınganlığı gerçekten anlamıyorum.

Ne demişiz? Bu kadar basit olan bir işi uzun sürede yapıyorsak vay bu memleketin haline demişiz. Yine söylüyorum; O sebepten veya bu sebepten ama ?Bu olay çalışma mantığımızı ortaya koyan çok güzel bir örnektir!? Tedbirimizi alalım işlerimizi hızlandıralım. Bu cümlede yanlış anlaşılacak ne var?

Geçtiğimiz günlerde Düzce Atatürk Devlet hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Zengin?i ziyaret etmiştim. Başhekim sohbet esnasında bir takım eksikliklerden bahsetmişti ve en kısa zamanda eksikliklerin giderilmesi için canla başla çalıştıklarını dile getirmişti.  Kendisine şöyle bir soru sormuştum; Yapmaya çalıştığınız bu işler başhekim olarak sizi mi ilgilendiriyor? Bana cevap olarak şöyle söylemişti; Vatandaşlardan kime sorsanız sorumlu olarak beni görür! Vatandaş bu eksikliklerin beni ilgilendirip ilgilendirmediğini bilmez. Bu konular beni ilgilendirmiyor deme hakkım yok! Çünkü sokakta kime sorsanız buranın sorumlusu olarak herkes beni gösterir!

O tarihi taşların üzerinde yazılı olan o metnin tercümesi ve o panonun oraya takılmasında herkes ?Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü? nü sorumlu tutar. Nitekim yazılmış olan panonun üzerinde Düzce Belediyesinin amblemi var. En alt sağ köşede de ?Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konuralp Müze Müdürlüğü? yazıyor. Bu yazıyı okuyan herkes bu panonun veya tabelanın sorumlusu olarak ?Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü?görür. Burada anlaşılmayan bir şey yok.

Nitekim bu panolar oraya asıldıktan sonra, ?Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü?ne? yaptığı bu hizmet nedeniyle teşekkür ederiz ve devamında da emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Böyle bir durumda Düzce belediyesi şöyle der mi? Ya kardeşim bu panoyu biz yaptık, ?Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü? ile alakası yok der mi? Demez. Eğer bu panoları gerçekten Düzce Belediyesi yazdırmışsa ona da ?Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü? teşekkür etsin.

Nihayet tarihi taşların üzerinde yazılmış bulunan yazıların tercüme edilmiş şekli istenilen boyda yazılmış ve pano şeklinde uygun yere konulmuş. Kötü mü oldu?

Hani bir söz vardır ya; ?Önemli olan hastanın şifa bulmasıdır.? Doktorun kim olduğu pek de önemli değildir. Bilmesi gerekenler bunu bilirler zaten!  Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.