Kalıcı işyerlerini hizmete sokanlara teşekkür!

Kalıcı işyerlerinin faal hale getirilmesi ile ilgili olarak; ?14.09.2012 - 01.12.2012 - 21.04.2014 - 09.06.2014 - 30.09.2014 - 27.04.2015 - 21.10.2015 - 30.10.2015? tarihlerinde köşe yazıları yazmıştım. En son 26.09.2016 tarihinde ?Kalıcı İşyerleri nihayet Üniversite Öğrenci Yurdu Oldu!? başlığı ile bir yazı daha yazmıştım.

Geçtiğimiz hafta Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan ?Avni Akyol Yurt Müdürlüğünü? ziyaret ettim. Doğrusu çok mükemmel bir şekilde yapıldığını gördüm. Biliyorsunuz o binalar 1999 Düzce depreminden sonra kalıcı işyerleri olarak yapılmıştı. Ama pek rağbet görmemişti. Binalar adeta olduğu yerde çürüyordu.

Israrlı yazılarımız sonunda Kalıcı işyerleri ile ilgili 24. Dönem ilimiz ve bölge milletvekillerinin çalışmalarıyla kanuni düzenleme yapılmıştı. O tarihlerdeki Valimiz Adnan Yılmaz kalıcı işyerlerinin değerlendirilmesi için çaba sarfetmişti. Bir önceki valimiz Ali Fidan bu binaların metruk halden kurtulması ve yeniden ekonomiye kazandırılması için bir proje başlatmıştı ve bu binalar yüksek okul öğrenci yurdu olarak onarımına başlanmıştı. Vali Ali Fidan, kalıcı işyerlerinin prestij binaları olacağını vurgulayarak ?Kalıcı işyerlerini yurda dönüştürüyoruz. Bin 746 kişilik ilave kapasite oluşturuyoruz. Çalışmalar yeni döneme yetiştirmek için hızlı bir şekilde devam ediyor. Kalıcı işyerlerini kredi yurtlar kurumuna normal bir şekilde kiralandığımız için binaların her yıl özel idareye 2 milyon 940 bin lira kira geliri var. Bu şekilde yapmakla özel idare önemli bir gelir kaynağına kavuşmuş oldu. Böyle de bir artısı oldu? diye konuşmuştu. Aynen de öyle oldu.

Daha sonradan gelen idare ve siyaset de bu çalışmayı devam ettirmişti. Çok da isabetli olmuş. Fevziçakmak mahallesindeki 400 kişilik bir blok erkek öğrenci yurdu, Kalıcı konutlar bölgesinde 600 kişilik 2 blok erkek, 850 kişilik 2 blok kız öğrenci yurtları da halen hizmet veriyor. Binalar madde bağımlılarının kullanıldığı yer olmaktan kurtarıldığı gibi olduğu yerde çürümekten de kurtarılmış oldu.

Yine ısrarlı yazılarımız sonucu Atatürk bulvarındaki kız öğrenci yurdu yıkılamaz denilmişti ve o da yıkıldı. Halen oraya hiçbir şey yapılmadığı halde araç otoparkı olarak kullanılması bile kazanç getiriyor. Bir de oraya bina yapılsa ve elde edilecek olan kazancın düşünün! Neyse?

?Avni Akyol öğrenci yurdu? binası çok güzel olmuş. Yemekhanesi, mutfağı, Konferans salonu, şark köşesi, etüt salonları, çamaşırhanesi, mescit, spor alanları doğrusu çok da güzel olmuş. Sosyal aktiviteler yönünden çok zengin. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü vasıtasıyla çok faydalı kurslar açılmış ve yurt hizmetlerinin çevre esnafına da faydası olmuş. 

?Avni Akyol öğrenci Yurduna Düzce müftülüğü tarafından kadrolu imam-hatip tayini de yapılmış. Belki Türkiye?de ilk ve tek olarak günün 5 vaktinde orada ezan okunuyor, namaz ve cuma namazı kılınıyor. 

Kalıcı konutlar semtinde birinci bölgedeki bir başka kalıcı işyeri ise, yine onarım masraflarını kendileri karşılamış ve 15 yıllığına Gençlik ve Spor Bakanlığına, yani ?Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü? hizmetlerinde kullanılmak üzere verilmiş. Halen orası da faal durumda!

Kalıcı konutlar semtinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere verilen kalıcı işyeri binasının zemin katı ?Kalıcı konutlar Semt Hastanesi? yapılmak üzere Sağlık İl Müdürlüğüne verilmişti. Çünkü Akçakoca istikametine giderken D-655 karayolunun sağ tarafın bir bölümünün kalıcı konutlar bölgesindeki semt hastanesini kullanabileceğini düşündüğümüzde insan sayısının 50 binden fazla olabileceğini dikkate almak lazım.

?Avni Akyol öğrenci Yurdu?, ?Kalıcı konutlar bölgesindeki öğrenci yurtları? ve Kalıcı konutlar semtindeki ?Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü? hem üniversite öğrencilerine, hem Düzce?ye, hem de öğrenci velilerine  çok büyük oranda faydası olmuş.

Avni Akyol öğrenci yurdunda kazan kaynıyor. Kantin var. Oradaki kazancı ve milli ekonomiye olan katkısını bir düşünün. Orada yaklaşık 40 kişi çalışıyor ve ailelerine ekmek götürüyorlar. Diğer yurtları, kurum çalışanlarını ve elde edilen maddi ve manevi kazancı da varın siz düşünün.

Sebep olan önceki valilerimiz ve siyasilerimizi, hizmeti kaldığı yerden devralan ve en güzel bir şekilde devam ettiren valimiz Dr. Zülkif Dağlı?yı, halen hizmet vermeye çalışan siyasilerimizi, hizmeti en iyi şekilde götüren ilgili müdürlerimizi, ekiplerini ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. 

Sağlık İl Müdürlüğü de Kalıcı konutlar bölgesinde kendileri için tahsis edilen binayı bir an önce harekete geçirebilirlerse hem yöre halkına, hem de Düzce?deki hastanenin yükünü hafifletmek adına çok iyi bir hizmet olur diye düşünüyorum.  Ne demişler; ?At binenin, kılıç kuşananın? 

Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.