Düzce Gişelerinden Giriş-Çıkış Ücreti, Fisko Kavşağı, Cumartesi Pazarı!

Düzce gişelerinden giriş-çıkış ücreti!  

Düzce TEM (Avrupa Transit Karayolu) Otoban bağlantı yolu 12.11.2018 pazartesi günü hizmete açıldı. Peki Düzce otoban bağlantı yolundan Bolu veya Sakarya illerine gitmek için gişelerden çıktığınızda ilk hafta araçlara 21.00 tl. gişe ücreti yazılmıştı. Aynı illerden Düzce otoban gişelerinden ilimize giriş yaptığınızda yine 21.00 tl. yazılmıştı. Şimdi o yanlışlık düzeltilmiş. Fakat o hafta yapılan yanlışlık sonucu araç sahiplerine fazladan yazılan ücretin düzeltilebilmesi için yani yapılan yanlışlığa itiraz için OGS-HGS müşteri hizmetlerini (085046060 telefon numarasını) arıyorsunuz. Telefona karşıdan gelen ses;

?OGS-HGS çağrı merkezine hoş geldiniz. Değerli müşterimiz daha iyi hizmet verebilmemiz için müşteri yetkilileri ile yaptığınız tüm konuşmalarınız kayıt edilecektir. OGS soru ve sorunlarınız için -1-?i,  HGS soru ve sorunlarınız için -2-?yi, tekrar dinlemek için ?..?yi tuşlayınız.? Müşteri olarak -2-?yi tuşluyorsunuz karşıdan gelen ses; ?Bekleyenler arasında -90.- sıradasınız.? Yani -90- kişi karşıki taraf ile görüşecek. O görüşmelerden sonra sıra size gelecek! Telefonu kapatıp bir dakika sonra tekrar arıyorsunuz cevap; ??Bekleyenler arasında -101.- sıradasınız.?Tekrar kapatıp açıyorsunuz sıra biraz daha ilerilere kaymış. Bu durumda vatandaş saatlerce telefonunu kulağında mı bekletecek?

Bir kişi ile -1- dakika görüşülmüş olsa -101- dakika bekleyeceksiniz. -2- dakika görüşülmüş olsa -202- dakika beklemiş olacaksınız. Bu durum normal bir durum mu? Mağdur olan vatandaş haklı olarak soruyor? Bana ne zaman sıra gelecek? Vatandaşın bu mağduriyeti nasıl giderilecek? Çok merak ediyorum, bir ilde bu sorunu çözecek merci neresidir!

Fisko kavşağı!

Halen Adliye binası tarafından gelen ve Ticaret lisesinin yanından şehir merkezine gitmek isteyen araçlara kalıcı konutlar bağlantı yolu tarafına, yani D-100 karayolu tarafına mecburi istikamet gösterilerek, ticaret lisesi tarafına gidiş şerit çekilerek Çoban kavşağından şehir merkezine gitmeleri isteniyor. Neden?

D-100 karayolundan Fisko kavşağına gelip Adliye tarafına dönüş yapmak isteyen araçlara terminal istikametine mecburi istikamet gösteriliyor. Neden?

İki mecburi istikamet de Fisko kavşağındaki kilitlenmeyi önlemek için!

Halen Fisko kavşağındaki göbek çalışması ve ışıklandırma ne zaman yapılacak? Bu konuda bir çalışma var mı? Bu konuda vatandaşlar bilgilendirildi mi?

Bu konu ile ilgili 10.12.2018 Pazartesi günü yayınlanmış olan köşemde bu konuyu dile getirmiştim. Hatırlamak amacıyla aynı öneriyi tekrar aşağıya aldım.

?D-100?den, Kervan Kavşağından şehir merkezine giriş yapan, Fisko kavşağını kullanarak doğu istikametine, Fevziçakmak mahallesine gitmek isteyen araçlar, özellikle de büyük araçlar Fisko kavşağında kilitlenmeye sebep oluyor.

Bu kilitlenmenin önüne şöyle geçilemez mi? Mesela; İstanbul istikametinden gelen ve Fevziçakmak mahallesine giriş yapmak isteyen araçlar Kervan kavşağının az ilerisinde bulunan yaya geçidinin altından geçer geçmez sağ yan yola giriş yapılamaz mı? Bu konunun uygunluğu yerinde gözlem yapılarak Fevziçakmak mahallesine araç girişi yapılırsa Fisko kavşağı büyük ölçüde rahatlamış olur. Sözü edilen o kavşak gün geçtikçe daha da önemli bir hal alıyor ve sıkışıyor.

Bu problemi Karayolları 4.bölge müdürlüğü mü, valilik mi, belediye mi kim çözer bilemem. Ama bu konuya birilerinin el atması gerekmektedir.?

Cumartesi günü pazarı!

Cumartesi günü pazarı her zamanki gibi Asar deresinin kenarında, Nur Camiinin yanında yapılıyor. Pazar arabası veya bebek arabası ile Gösterişli ticaretin oradan doğu tarafına, yani pazaryerine doğru yolu karşıdan karşıya geçen, Cuma günü Cuma namazı kılmak için camiye giden vatandaşlar çok tehlikeli bir şekilde geçiş yapıyorlar. Allah muhafaza etsin ama bir trafik kazası sonucu canlar yanarsa bunun vebali kime ait olur? Bu işlerin çözümü çok mu zor? Yayalar için çizgiler çekilmiş mi, araçları yavaşlatmaya zorlayıcı çizgiler çekilmiş mi, yanıp sönen ışık konulmuş mu, işaretler konulmuş mu vb.

Bu problemleri birkaç seferdir dile getirdim. Acaba bu konuda vatandaşı rahatlatıcı çözümler düşünülüyor mu? Yoksa bu çözümler, yapılacak mahalli seçimlerden sonraya mı bırakıldı? Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.