Gönül Belediyeciliği!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31.01.2019 tarihinde Ankara Spor Salonu'nda yapılan toplantıda AK Parti'nin 31 Mart 2019 seçimleri için belirlediği seçim manifestosunu açıkladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan?ın Belediye başkanlığına aday olan AK Partili ve Cumhur İttifakı mensubu arkadaşların her birine başarılar diledikten sonra, seçim Manifestosu, 'gönül belediyeciliği ve 2023 Vizyonu? konsepti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamalardan notlar: ?Dik duracağız dikleşmeyeceğiz ve dik duruyoruz endişeniz olmasın. İnsan şehirler kurar, yollar köprüler yapar, kıtadan kıtaya uzanır, uzaya çıkar ama ?gönlü ancak bir gönülde sükuna erer?. Bir gönlü misafir ettiğinde varlığını hisseder. Şehri emanet görmek, emanet almak ancak gönül sahibi ise olur. Gönüllere girerek olur. İşte o zaman gönülden gönüle köprüler kurulur. Seyyit Nesimi'nin dediği gibi "Gülden terazi tutarlar, gülü gül ile tartarlar, gül alırlar gül satarlar, çarşıda pazar güldür gül. Gönüller birleştiğinde ancak böyle şehirler kurulur. Bugün il ve ilçe merkezlerinde yaşayanların nüfus oranı yüzde 80'i aştı?

Belediyecilikteki tecrübemizi sürekli zenginleştirerek, geliştirerek milletimizin hizmetine sunduk. 1994 mahalli seçimlerinde çöp, çukur ve çamurla mücadele diyerek yola çıktık. İstanbul ve Ankara?yı teslim aldık. Aldıktan sonra İstanbul, Ankara değişti. Ancak teslim alınmayan yerlerde halen susuzluk devam ediyor. İzmir... Ama ne İstanbul'da ne Ankara'da susuzluk diye bir şey kalmadı. Altyapı, yol, kaldırım, su, çöp, hava kirliliği bütün bunlar temel hizmet alanındaki sorunları çözmeden şehirlerimizi kalkındıramayız dedik. Kısa sürede üstesinden geldik. Hedefimiz istisnasız tüm fertleriyle önce?milletimizin gönlünü kazanmak?, ardından sandıkta oyunu almaktır. Her seçimin bir imtihan olduğunu biliyoruz?

Kısa vadeli hedefleri her yıl, orta vadeli hedefleri belediye başkanlarımızın dönemlerinin bitiminde, uzun vadeli hedefleri de ülkemizin 2023, 2053, 2071 vizyonlarıyla bağlantılı şekilde değerlendireceğiz. İşte bu doğrultuda Türkiye'yi, bugüne kadar ki uygulamaların ötesinde bir Yeni Şehircilik Vizyonu ile buluşturuyoruz. Şehirlerimizi, insan fıtratına uygun, medeniyet ve kültür değerlerimizle yoğrulmuş daha çok hizmetle donatacağız. Belediye başkanlarımız, şehir halkına ?hakim olma değil hadim olma? idrakiyle görevlerini yürütecekler?

Öyle ki, bugün artık klasik belediye hizmetleri, başarının ölçüsü olmaktan çıkmıştır. Artık ölçü, bunların üzerine hangi hizmetleri koyabildiğiniz, ?özellikle de gönül belediyeciliğinde? ne kadar mesafe kat edebildiğinizdir. AK Partili belediyeler, her insana adaletle hürmet edecek, şehrinin ve insanlarının maddi-manevi tüm varlığını kutlu bir emanet olarak görüp sahip çıkacak, herhangi bir kesime ve kişiye değil, sadece milletine ve devletine sadakat gösterecek başkanlar yönetecektir...?

11 Maddelik seçim manifestodan bazı notlar:

?Şehir planları konusunda, uzun vadeli ihtiyaçları gözeten ve hakkaniyete uygun yöntemler takip edeceğiz. İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine kesinlikle geçit vermeyeceğiz. Altyapı ve ulaşım konusu çözülmeden şehirlerimizi gerçek anlamda şehir haline getirmiş olamayacağımıza inanıyoruz! Önümüzdeki dönemde, içme suyu, yağmursuyu, kanalizasyon, doğalgaz, enerji ve iletişim hatlarıyla ilgili sorunları tamamen çözülmemiş şehir bırakmayacağız!

Altyapı ve ulaşım, toplu taşıma projelerini hızlandırıp yaygınlaştırarak, şehirlerde yaşayan insanlarımızı trafikte boğulmaktan kurtaracağız. Otopark meselesini, hem şehir planlarında, hem de imar uygulamalarında asli öncelik haline getireceğiz. Kentsel dönüşüm projelerini, şehirlerimizi hem deprem riskinden, hem de çarpık yapılaşmadan kurtarmaya dönük olarak geliştireceğiz. Bugüne kadar elde ettiğimiz tecrübelerin ışığında, bina bazlı kentsel dönüşümden ziyade, alan bazlı kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz.

Sosyal belediyecilik anlayışımızı, tüm mağdur ve mazlumlarla birlikte ailelerimize, çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza ve engellilerimize hizmet verecek şekilde genişleteceğiz. Kimsesizlerin kimsesi olacağız. Sessiz yığınların sesi olacağız. Yatay şehirleşme yeni dönemdeki şehircilik vizyonumuzun merkezinde yer alacaktır. Gönüllerimize hitap eden mekânlar bütünü olan şehirlerimizi, toprakla daha çok buluşan, mahalle kültürünü yaşatan, komşuluk ilişkilerini canlı tutan yatay mimari anlayışıyla geliştireceğiz.

Halkla birlikte yönetim ilkesiyle, belediye faaliyetleriyle ilgili kararlara, şehir sakinlerinin en üst seviyede katılımını temin edeceğiz. Bilhassa, insanların hayatlarını doğrudan ilgilendirecek büyük projelerde, bu istişare yöntemini kullanacağız. Tasarruf ve şeffaflık her faaliyetimizi milletimizin gözü önünde, her türlü bilgiye, belgeye erişimin açık olduğu bir yöntemle yürüteceğiz. Belediyelerimizde hakka, adalete, maşeri vicdana, hukuka aykırı davranan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Değer üreten şehirler ile AK Parti belediyeciliğini bir üst aşamaya taşıyoruz. Şehirlerimizi gayrimenkul odaklı zenginleşme aracı olmaktan çıkartıp, insanın kültürel ve ekonomik üretkenliğinden kaynaklanan katma değerle güçlenen mekânlar haline getireceğiz.?

Bu köşede yıllardan beri büyük çoğunlukla yukarıda yazılı olanları, aklımızın erdiği, dilimizin döndüğünce dile getirmeye çalıştık. İnsanımıza değer verilmesini, mütevazı olunmasını, insanımıza tepeden bakılmamasını dile getirmeye çalıştık! Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ne diyor? ?Gönül Belediyeciliği?diyor! Çünkü aklın yolu birdir!

Hoşçakalın.

 

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.