Belediye başkan adaylarına…! (3)

TEM otoban bağlantı yolu viyadüklerle yükseğe mi alınacak? 

Düzce TEM (Avrupa Transit Karayolu) Otoban bağlantı yolu 12.11.2018 pazartesi günü hizmete açıldı.

Yeni yapılan Otoban bağlantı yolu, ilimizin güneyinden geçen otobandan ilimize giriş yapmak isteyen araçlar içindir. Yani İstanbul veya Ankara istikametinden gelen araçlar isterlerse bu yolu kullanarak ilimize giriş yapabilecekler ve isterlerse yollarına D-100 karayolundan devam edebileceklerdir. Veya ilimizden Ankara veya İstanbul istikametine otoban karayolu ile gitmek isteyen araç sürücüleri Düzce gişelerinden çıkış yaparak istedikleri yerleşim yerine gidebileceklerdir. 

Herşey güzel ama Düzce TEM (Avrupa Transit Karayolu) Otoban bağlantı yolu açıldığı günden beri bazı problemlerin ortaysa çıkmasına vesile oldu. Mesela; Öğretmenevinin önünde, yani eski Beyköy yolundan doğuya doğru giderken karşınıza çıkan otoban bağlantı yolunun hemen sağına döndüğünüzde yan yoldan otoban bağlantı yoluna (Sol tarafa) yaya geçişi için her iki tarafa da merdiven konulmuş. Yayalar için yapılan o geçit trafik kazalarına neden olabilir. Şu anki haliyle hiç rahat değil.

Vatandaşların dikkat çektiği bir başka konu daha var. Mesela; Şu anda Düzce’nin doğu tarafından Düzce şehir merkezine giriş Fisko kavşağından, ticaret meslek lisesinin yanından batıya,

Fisko kavşağından terminale doğru giderken Asar Deresini geçmeden sağa dönüş yaparak batıya,

Fisko kavşağından terminale doğru giderken Asar deresini geçince az ileride Gazhane Caddesinden sağa dönüş yapılarak batıya olmak üzere D-100 karayolu hariç 3 yerden giriş var.

Peki batı taraftan doğuya doğru şehir merkezinden kaç çıkış var?

Yakın zamana kadar Azmimilli ilkokulunun önünden, Gazhane caddesinden geçerek şehir mezarlığına veya Beyköy’e giden yol otoban bağlantı yolu sebebiyle kapandı. Yani şehir mezarlığına veya Beyköy’e giden yol güzergahı değişti. Yani Azmimilli ilkokulunun önünden doğuya doğru giden yol otoban bağlantı yoluna gelindiğinde sağ tarafa mecburi istikamet yapılarak, yan yoldan terminal kavşağından sola dönülerek, az ileriden sola ve tekrar batıya, Selahattin Olcar köprüsünü kullanarak Fisko kavşağına ve oradan da doğuya doğru gidiş var. Bu da oldukça dolambaçlı bir yol.

Veya ara yollardan İmam Hatip camii veya lisesinin oradan Fisko kavşağını bulabilirsen doğuya doğru çıkabilirsin. Başka yol yok çünkü. Bu durumda da özellikle sabah, öğlen ve akşam trafiğinde yollarda yoğunluk var. Fisko kavşağında zaman zaman kavgaya varan olaylar da oluyor vatandaşlar bu durumu biliyor!

Bir de D-100’den, Kervan Kavşağından şehir merkezine giriş yapan, Fisko kavşağını kullanarak doğu istikametine, Fevziçakmak mahallesine gitmek isteyen araçlar, özellikle de büyük araçlar Fisko kavşağında kilitlenmeye sebep oluyor.

Peki ne yapmak lazım? Bu problem çözülmeli. Bu problemler vatandaşta olumsuz etki bırakıyor! Bu kilitlenmenin önüne ancak iki şekilde geçilebilir.

1-İstanbul istikametinden gelen ve Fevziçakmak mahallesine giriş yapmak isteyen araçlar Kervan kavşağının az ilerisinde bulunan yaya geçidinin altından geçer geçmez sağ yan yola giriş yapılabilir. Bu konunun uygunluğu yerinde gözlem yapılarak Fevziçakmak mahallesine araç girişi yapılırsa Fisko kavşağı büyük ölçüde rahatlamış olur. Sözü edilen o kavşak gün geçtikçe daha da önemli bir hal alıyor ve sıkışıyor.

2-TEM otoban bağlantı yolunun viyadük yapılarak yukarıya alınması ile. Yani şehirlerarası otobüs veya diğer araçlar üstten geçirilerek.   

Yukarıdaki çalışmalar yapılırsa yayalar da, şehir içinde dolaşmak zorunda kalan araçlar da, otobandan ilimize giriş, ilimizden otobana çıkış yapmak isteyen araçlar da rahat ederler. 

Bu problemi bir yerlere anlatması gerekenler ancak siyasilerdir. Kimdir bu siyasiler? İl başkanları, Belediye başkanları ve milletvekilleridir.

Bu konu hakkında belediye başkan adayları ne düşünürler acaba? Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.