Yunus Özay Er'den Açıklama

Yunus Özay Er'den Açıklama

İyi Parti il başkanı Yunus Özay Er, son meclis toplantısında İyi parti meclis üyelerinin verdiği önergeleri ve sonuçlarını basınla paylaştı. 

İyi Parti il başkanı Yunus Özay Er, son meclis toplantısında belediye meclis üyelerinin verdiği önergeleri basınla paylaştı. Er, " Belediye meclis üyesi arkadaşlarımla meclis toplantısı öncesinde yaptığımız istişareler neticesinde hazırladığımız önergeleri arkadaşlarımız meclise sundu. İyi parti meclis üyesi arkadaşlarımız önergelerimizi verdi, belediyenin atacağı adımları ve girişimlerini takip edeceğiz. 

Önergelerimiz şöyle;

18 uygulaması yapılan ve itiraz süreleri dolması paralelinde kesinleşen bölgelerde arsa sahiplerinin yollar açılmadığı için yaşadığı mağduriyet ( ozellikle fındık veya tarımsal mahsul olan yerlerde tel örgü ve duvar yapılamadığı için potansiyel maddi kayip riskine sebep olabilir bu uygulama). Bu bölgelerin acilen tespit edilip yolların açılması ile alakalı önerge verdik.


Konuralp'teki yüksek katlı binalarla ilgili yangın riski üzerine önergeler verdik.


Düzce otogarından giriş çıkışlarda alınan ücretlerin Düzcespor ile alakalı gelir arttırıcı bir unsur olarak uygulanması ve Düzcespora gelir getirecek kalemlerin tartışmaya açılmasını istedik.


İmar uygulamalarında itfaiye müdürlüğünün önemini vurgulayarak, özellikle yüksek katlı binaların yapımında mutlaka itfaiyenin görüşlerinin de alınmasının zorunlu olması hususunu dile getirdik.


İstanbul caddesi başta olmak üzere yapılan araç parklarından ücret alınmamasının suistimallere yol açtığını gözlemlediğimizi ve alışverişe gelen vatandaşların da araçlarını park etme hususunda mağduriyet yaşadıklarını gözlemleyip , bu suistimalin ayrıca caddede yüksek bir trafik yoğunluğuna sebep olduğunu da belirterek bu konuda acil çözüm üretilmesi gerektiğini ortaya koyduk.


Su faturalarında su sayaçlarının okunmasının aylık periyodu geçmesi sebebi ile kullanılan metreküpün 20 metreküpü geçmesi nedeni ile vatandaşlardan fazla ücret alındığını söyleyip bu mağduriyetin giderilmesini ve geçmişe dönük olarak vatandaştan tahsil edilen fazla miktarın tazminini talep ettik.

Eski Sanayi çarşısında kentsel dönüşümle alakalı yaşanan kaosun gerek kente gerekse bölge esnafina yaşattığı sıkıntıları gündeme getirerek bu belirsizliğin bir an önce giderilmesi adına yapılan ve fakat bakanlık tarafindan iade edilen kentsel dönüşüm projesinin iade sebeplerinin belirlenmesi bu çerçevede gereken adımların atılması ve herşeye rağmen bu bolgeyde kentsel dönüşüm yapılamayacak ise de esnaf ve halk ile açık açık bu bilginin paylasilmyasini talep eden önergeler verdik ve sonuçları takip ediyoruz" dedi.

Er, "2018 yılında yapılan ve bilgileri Belediye meclisine sunulan belli ihalelerle alakalı  bulduğumuz maddi hatalar ile ilgili önergelerimizi verdik, sonuc bekliyoruz. Sonuç alır almaz kamuoyu ile paylaşacağız. 


Son olarak da Belediyemiz tarafindan Suriyelilerle alakalı yapılacak yardım konusunda basına da yansımış olan tavrımızı ortaya koyduk ve bu konuyu kapsayan yardımların oylamaya alınmamasına ve tekrar görüşülmek üzere komisyona iade edilmesine vesile olduk" dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
13.07.2019
18:33

şahitlik ne demek onu öğren yalancı şahit seni. seni o makama koyan akşenerin de gözü körmüş

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,00
sen önce
12.07.2019
18:06

Çamköy mahallesinde yapılan 18 uygulamasında 3kat olan yapı izninin,Dursun Ay Döneminde Encümen kararı ile 2kata indirilmesi Musayeri çiftlik mevkiinin müteahhitlere peşkeş çekildiği görüldü. Bakanımızdan Bu problemin ivedilikle çözülmesini taleb ediyoruz

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,41
Suat Demircan


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.