Düzce depreme hazır değil

Düzce depreme hazır değil

Düzce depreme hazır değil

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, 12 Kasım 1999 yılında yaşanan Düzce depreminin üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen, bugün hala gerekli önlem ve tedbirlerin alınmadığını ve Düzce'nin depreme hazırlıklı olmadığını belirtti.

Düzce’nin, 12 Kasım 1999 depremi ile büyük bir felaket yaşadığını belirten Başkan Er, “Merkez üssü Düzce’de aletsel büyüklüğü 7.2 olan bir deprem meydana geldi. 30 saniye süren deprem bine yakın insanımızın ölümüne 1500 civarında konut ve işyerinin ağır hasar görmesine neden oldu” dedi.

Er, plansız kentleşmenin can ve al kayılarına sebep olacağını belirterek “Bilime ve akla aykırı olarak siyasal iktidarlarca uygulanan rant politikaları, bilinçsizce verilmiş yer seçimi kararları, mühendislik verilerinden yoksun imar planları ve plansız kentleşme daha fazla can ve mal kaybına neden olacaktır.  Depremlerin yıkıcı afetlere dönüşmemesi için; akıl, bilim ve mühendislik verilerine göre hareket edilmemiştir.

Depremle mücadele çok disiplinli çalışmalar gerektirir.  Bugün geldiğimiz noktada sadece Düzce'de değil ülke genelinde depremle ilgili ciddi bir çalışma yapılmadığını, deprem kuşağında olmamıza rağmen olası bir depreme hazırlıklı olmadığımızı görüyoruz" diye konuştu.  Er, İyi Parti Düzce İl Başkanlığı özellikle üzerinde durulmasını gereken bazı konular olduğunu belirterek, "Düzce için acilen  Düzce Deprem Master planı oluşturulmalı, deprem öncesi, deprem anı ve sonrasın da yapılacak çalışmaları, belirlenen toplanma merkezlerini ve alınacak önlemleri içeren  bu plan kamuoyu ile  her ortamda paylaşılmalıdır.İl genelinde 1999 öncesi mevcut yapı stokunun durumu tespit edilmeli, olası depremlere karşı güvenli hale getirilmeli,  varsa ağır hasarlı binalar bir an önce yıkılmalıdır" şeklinde açıklama yaptı. 

  Depremlerin herhangi bir irade ile durdurulmasının mümkün olmadığını belirten Er, "Depremler önlenemez ancak zararlarını azaltmak mümkündür. Ciddi bir master planıyla  depremleri önleyemesek bile kayıplarımızı en aza indirebiliriz” diyerek, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.