GELENEKSEL EBRU SANATINI TANITTI

GELENEKSEL EBRU SANATINI TANITTI

Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Yusuf Parlak, Arjantin'in başkenti Nounes Aires'de 29 Eylül 2018-02 Ekim 2018 tarihleri arasında FIT Latin Amerika Turizm Fuarına Kültür Bakanlığı  davetli sanatçı olarak katıldı.

 

 


Fuarda geleneksel ebru sanatımızı uygulamalı olarak gösteren Yusuf Parlak, aynı zamanda özgün ebru çalışmalarından oluşan sergiyi de Arjantinli katılımcıların beğenisine sundu.

Parlak Brezilyalı öğrencilerle workshop çalışması yaparak, klasik ebruyla ilgili birkaç teknik bilgi verdikten sonra öğrencilere kendi ebrularını yapma imkanı tanıdık. Atölye çalışmalarımiz bugün de farklı öğrencilerle devam edecek.dedi.

Parlak Mart 2018'de de Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya'ya gitmiş Başkent Bogota'da "Vitrina Turistica Anato 2018" fuarına davetli sanatçı olarak katılmıştı.


Düzce Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Yusuf Parlak?ın ebru sanatından oluşan eserleri geçtiğimiz aylarda Kültür Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü?nde Türk süsleme sanatçılarından oluşan komisyon tarafından beğeniyle incelenmiş ve Yusuf Parlak seçici kurul tarafından ebru branşında ?Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı? kabul edilerek Kültür Bakanlığı sanatçı listesine dahil edilmişti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.