ÖĞRENECEĞİZ !

Bilmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıp diye bir ifade var.

30 ağustos resepsiyonuna katılınca bunun Düzce?de bir gerçek olduğunu ve öğrenmemiz gereken daha çok şeyler olduğunu da gördüm.

Mesela resepsiyon davetiyeleri  bay ve bayan ?..     olarak yazılıp gönderilmişti. Koskoca resepsiyona çocuk getirilmemesi rica olunur yazılamazdı ama davetlilerin bunu anlaması gerekiyordu ama  anlayacak kapasiteleri maalesef yoktu.

Hele bir masada çoluk çocuk oturan bir kişi vardı ki ,yakasındaki rozeti,yaptıkları ne olursa olsun resepsiyonu ben yaptım havası dışında hiçbir özelliği yoktu.

Gelelim EŞLERİNDEN UTANANLAR?

Düzce hele köy kafasında ,hem de öyle yurdumuzun batısındaki gibi değil,en ücra köşesindeki yılın 8 ayı ulaşılamayan köy kafasında?

            Davetiyelerde iki kişi resmen çağırılıyor

            Kim bunlar karı koca olarak tabir edilen evli eşler?

            Yani evinizde eşim dediğiniz, çocuğunuzun annesi olan saygıdeğer bir hanımefendi?

            Resepsiyona baktığınızda ise o saygıdeğer hanımefendi yanınızda yok?

            Bir kişi sap olarak etrafa gülücükler savuruyor.

            Sap oğlu Sap işte

            Tek başına resepsiyona gelmiş?

Yeri ?mevkisi?kişiliği ne olursa olsun ben nereden bileyin o sapın benim,yanımdakinin veya bir başkasının hanımını süzmek yada gözlemek için oraya gelmediğini?

Eşinden mi utanıyorsun da oralara getirmiyorsun?

Çokmu insan içine çıkarılmayacak kişi senin eşin?

Öyle kabul ediyorsan sende resepsiyon da, eşli katılınması gereken toplantılarda olmayacaksın?

Eğer eşin yoksa sende olmadığını ,kendinin sıfır yani bir hiç olduğunu unutmayacaksın?

Düzce kafası işte kadın evde ,adam piyasada ortalıkta,hele hele birde olmaması gereken yerlerde birilerinin peşinde otuziki dişi birden ortada olanlar var ki ,onlara prim verenlere de arkasına takanlara da yazıklar olsun?

Şimdi herkes diyeceki sen kimi kastedin?

30 Ağustos resepsiyonunda biraz dikkatli olduysanız ,SAP?larıda birilerinin peşine takılıp 32 dişini gösterenleri de görmüşsünüzdür.Yok hala geremedim diyorsanız gecenin resimlerine bakın o olmaması gerekenleri görürsünüz?

Artık il olmanın önemini hissetmemiz gerekiyor.Köylükten kurtulmamız bir yerlere giderken kendimize çeki düzen verip,iyi günde de kötü günde de diyerek kıyılan nikah ile birbirimize bağlandığımız ya eşimizle davetlere gitmemiz yada hiç gitmememiz gerekiyor.

           

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.