İlhami Caboğlu İddialara Cevap Verdi

İlhami Caboğlu İddialara Cevap Verdi

Son günlerde özellikle Akçakoca İlçe Başkanı ile gündeme gelen Milliyetçi Hareket Partisi’nde yaşananları İl Başkanı İlhami Caboğlu cevaplandırdı. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız Akçakoca İlçe Başkanı ile ilgili habere değinen MHP İl Başkanı Caboğlu, “Teşkilattan böyle haberler yaptırmayı düşünmeyiz, bu disiplin suçudur, böyle bir ithamda bulunan teşkilat mensuplarımız içinde gereken yapılır” diye konuştu. Caboğlu; İl başkanları toplantısının da pandemi sonrası devam edeceğini dile getirdi.   
  Geçtiğimiz günlerde haberlerimizde yer verdiğimiz Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Özensel’in Belediye başkanı Okan Yanmaz ile ilgili olarak yaptığı açıklamanın ardından yaşanan polemiklere değinerek. Bu basın özgürlüğüdür. Teşkilatlarımızdan böyle haber yaptırılmaz, bu da teşkilat yaptırdı ithamları da disiplin suçudur”
 Diyerek son noktayı koydu. İlhami Caboğlu yaptığı açıklamada; “Seçimlerde Akçakoca Belediye Başkan olarak Okan Yanmaz’ı aday olarak göstermiştik. Ancak seçimlerin ardından belediye işlerine müdahale etmeyeceğimizi de söylemiştik. Bişz ilçe başkanımızla görüştük, kendisi de belediyenin içişlerine karışmam şeklinde bir açıklaması olduğunu söyledi. Tabi sizlerin basın olarak haber yapma özgürlüğünüz var. Ancak yanlış ifadele kullandığı için haberlere konu oldu” dedi. 
MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu; “Haberin ardından MHP’den haberler yaptırıldığı iddialarıyla ilgili olarak ise MHP teşkilatçı bir siyasi partidir. Teşkilatımız içinde herhangi bir nedenle herhangi birimiz için böyle bir haberi yaptırılması söz konusu değil. Böyle bir olayı tespit ettiğimizde disiplin suçuyla ihraç edeceğimizi belirtmek isterim. Eğer basın böyle bir haberi yaptı, teşkilat içinden de haber teşkilattan yaptırıldı gibi söylemleri olanlarda varsa bunlar içinde gereken işlemin başlayacağının bilinmesini isteriz. Teşkilatın içinde biz böyle bir şeye müsaade etmeyiz. Böyle bir şey olabilir mi? Hem Akçakoca İlçe Başkanının düşeceği zafiyetin il yönetimini de zora düşüreceğini kamuoyunun bilmesi gerekmektedir. Sadece Akçakoca değil, hangi ilçe zafiyete ve sıkıntıya düşerse düşsün il teşkilatının sıkıntıya düşeceği de unutulmamalıdır. Biz böyle bir haberi yaptırtmamak için gayret içinde oluruz. Hem haberin ardından da sizden ricada bulunduk. Hal böyleyken söylentilerin aslı olamaz” dedi. 

  İhaleyi meclis üyelerini unutarak ilk CHP ilçe başkanı dile getirdi
İlhami Caboğlu, Akçakoca Belediye başkanı Okan Yanmaz’ın belediyeye ait petrol istasyonunu ihaleye çıkartması sonrası yaşanan polemiklere de değinerek; “İlk önce CHP İlçe Başkanı dillendirdi. Söyleminde bizim haberimiz yoktu şeklinde oldu. Unuttuğu bir nokta vardı. O da CHP’nin de Akçakoca İlçe Belediye Meclisinde üyelerinin olduğu. CHP İlçe Başkanı kendi Belediye Meclis üyesine sorsaydı. Bu ihaleden çok öncelerden haberi olurdu. O da yeni başkan olduğu için bu konuyu atladığını düşünüyorum” dedi.

 

  İl Başkanları toplantısı pandemiden sonra devam edecek
İl başkanları toplantısı ile ilgili olarak; “Benim gönlüm devam etmesinden yana. İstişare sünnettir. Her ne kadar farklı siyasi partiler dahi olsak. Düzcemiz için konuları istişare etmek, güzeldi. Çünkü geçmişte bununla ilgili güzel sonuçlarda aldık. Bu toplantıların mahiyetini anlayamayan bazı il başkanlarımızda tabiî ki de oldu. Bu toplantıları yapmaktaki amaç siyaset yapmak değildi. Düzce’de ki konuları hep beraber ele alalım, çözümüne de hep beraber gidelim şeklinde bir düşlünceydi. Ancak bazı siyasi parti il başkanları bunu anlayamadılar. Toplantıların devam edip etmeyeceği ile alakalı olarak ise şu anda devam eden pandemi süreci sıkıntılı bir süreç. Bunu atlattıktan sonra toplantılarımız mutlaka devam edecektir. Şu anda telefonla il başkanlarımızla istişare halindeyiz görüşüyoruz. Düzce ile yapılacak hususları ele alıyoruz” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
15.06.2020
12:51

boş işler siyasetçisi düzceye hiçbir şeyi dokunmayan başkan müsvettesi

Katılıyorum   Katılmıyorum
%42,71
aslan
14.06.2020
22:43

Bak İlhamicim sana bir abi tavsiyesi biz size hizmet edin Düzcedeki eksiklikleri giderin bizim akplilerle olmuyor işte diye oy verdik siz ne yaptınız onlara koruma kollam yapıyorsunuz Düzce yine geri gidiyor baksan vekiline ne diyor sen ne diyon bırakın akp yi savunmayı icraay yapın siyaset değil bu boş siyasetten bıktıkkkkkkkkkkk

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,09
Düzceli
14.06.2020
20:06

Sayın İlhami Başkan kardüz Eftenia otel efteni tabiat parkı düzcespora büyük stadyum trafik sorunu görüşülüyormu il başkanı toplantısında

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,33
Adil kara
14.06.2020
17:44

Tombala vekilin tombala başkanı

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,78
İlker


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.