Yine, Yeni Yeniden Çilimli?

Çilimli hakkında bir şey yazmayayım diyorum ama yok arkadaş illa malzeme çıkıyor. Malzeme çıkınca mecbur kalıyoruz.

 

Şu bizim meşhur dev cezaevi. Hani yapılınca Çilimli çağ atlayacaktı. Ekonomi üst sınıfa geçecekti. Esnaf rahat edecekti. Çilimli uçacaktı. Merak etmeyin uçtu uçtu. Taaa ortaçağa uçtu. Çilimli resmen çağ atladı ve yüzlerce yıl önceye gitti.

Cezaevinde kalanlar susuzluktan tuvaletlerini yapamıyor.  Ne alakası var diyeceksiniz, canım adamlar neyle yıkayacaklar oralarını buralarını, zaten artık bez bağlamaya başlayanlar bile varmış içlerinde.

Belediye hizmet olarak cezaevine kamyon kamyon bez taşımaya başlamış. Siparişlere yetişemiyor. Tabi esnafta bayram ediyor. Neden mi? Sizde hiç anlamıyorsunuz ama. Belediye bezleri Çilimli esnafından alıyormuş. Vatandaşlar bunun için bir araya gelip bilmem kaç ortaklı bez fabrikası kurmuşlar.

Bez fabrikasına ortak olmayanlarda Cezaevine kazdıkları tüneller ile kaçak su satıyormuş. Çokta uygun fiyata. İstanbul?a sattığımız su?dan cezaevine hat çekmişler. Çilimli halkının ekonomik geliri bir anda 50 bin daaallııırrrr seviyesine çıkmış.

Cezaevinde kalan mahkumlar ve idari personel ise kendi aralarında bir bardak su için futbol karşılaşmalarına başlamışlar.

Cezavindeki kaçakçılar ise çoktan gaz maskesi temin etmeye başlamışlar. Çin?den Çilimli cezaevine yapılan gaz maskesi ithalatı fırlamış. Ülkenin cari açığının temel sebebi de bu olduğunu düşünen ekonomistler incelemelerde bulunmak üzere cezaevine gelmişler. Çilimli Cezaevi?nde gördükleri manzara karşısında Birleşmiş Milletleri ve bütün insan hakları örgütlerini acil önlem almaya çağırmışlar. Kokudan, pislikten, geçilmeyen cezaevi karantina altına alınmış.

Adamlar bir aydır abdestsiz geziyorlar resmen. Tam abdest alacak bizim Osman, ağza üç su, burna üç su başka su yok. Ulan insanları dinden imandan çıkartmak dedikleri bu olsa gerek.

Muhteremlerin hizmet anlayışı bu galiba. Ya giderler İl Özel Genel Sekreterini şikâyet ederler ya da valiyi.  Olmadı bi zahmet Kaymakamı yerinden ederler?. Hay Düzce kadar taş düşsün başınıza. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.