Ağaçlar Budanmamış Sünnet Edilmiş?

Ağaç budama bahanesi ile belediye 1 yıllık odun ihtiyacını karşılamış.
 

Düzce Belediyesi masrafı kısmak için doğalgaz kullanımına son verip odun tüketimine başlayacak büyük ihtimal. (Masrafı kısmanın farklı yolları da var ama neyse?)

Çünkü başka bir açıklaması olamaz belediyenin yaptığı ağaç budama işinin. En kısa yoldan, hiç uzatmadan ağacı boydan bir ölçmüşler, sonra yarısı tam burası deyip kesmişler oradan, adına da ağaç budaması demişler.

Benim bildiğim ağaç budama temizlik için yapılır, ağacı rahatlatmak için, ağacın yaşlı dallarını kesip yeni dalların çıkmasını sağlamak için. Bizim belediye ağacı rahatlatma işini yanlış anlamış olacak ki yarıdan tepesini kesivermiş. Bildiğin sünnet etmiş ağacı.

Neden ağaçları sünnet ettiklerini söyledim girişte. Belediye tasarruf sağlıyor. Odun yakacak. Odunda pişen ekmek yapıp satacak. Hem faturalardan kurtulacak hem de odunda pişen ekmek satarak ek gelir sağlayacak.

Belediyenin acilen ağaç budama kursu açması lazım. Yoksa yakında budayacak ağaç kalmayacak. Dalga geçer gibi ağaçları yarıdan kesip ağaç budadık demekle olmuyor o işler. Adı üstünde budama. Bilmiyorsan budama.

Merak işte sonbaharda yere dökülen yapraklarımı rahatsız etti, yoksa yaprakların arasına sığınan kuşların ötüşlerimi. Ya da o ağaçların altında oturan, sohbet eden, yazın güneşin sıcağından kaçıp gölgesine oturan vatandaş mı?

Bir ihtimal o ağaçların tepesinde yuva kuran, kaldırımları pisleyen kuşlar yüzünden mi kestiniz? Eğer her kaldırımı pisleyenin, kötü görüntüye sebep olanın yuvasını yıkacaksanız, önce Düzce?yi pisleyenlerden, Düzce?de kirliliğe sebep olanlardan başlayın tabi yerse?

Vesselam?

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.