Yandaş oğlu yandaş?

Adımız çıkmış yandaşa, AK Parti yandaşı, Belediye yandaşı, İktidar yandaşı, vali yandaşı. Kısaca yandaş oğlu yandaş.

Eyvallah başım gözüm üstüne hepsi kabulümdür. Bir safta yer almak, destek çıkmak, savunmak yandaşlık. Bu durumda CHP, MHP yanında durmak, onları savunmak, iktidarı, eleştirmek, belediyeyi eleştirmek, valiyi eleştirmek, bunları eleştirenleri eleştirmek hobi olmasa gerek, bu da bir nevi yandaşlık. Yandaş olmak kötü bir şey değil zannımca.

Birileri şişenin son yudumunu içince kendilerini farklı bir dünya da görüyor herhalde. Bu zatı şahanelere göre eleştirmek tarafsız olmanın temel koşulu ama eleştirilerin sadece AK Parti ve Belediyeye olmak şartı var.

Bunların anayasasının birinci maddesi mealen derki ? İktidarı ne kadar eleştirir, muhalefeti ne kadar översen o kadar tarafsızsın, aksi durumlarda yandaşsın?

Şimdi bizim zatı şahaneler tarafsız gazetecilik örneği sergiliyorlar. Muhterem vekilimizi bir taraftan överken, Vali Fidan?ı diğer taraftan ufak ufak eleştiriyorlar. Temkinli davranıyorlar akıllarınca. Olurda göndermeyi başaramazlarsa ?Biz eleştirdik ama eksiklikleri dile getirdik, olumlu yönde eleştiri yaptık? diyebilecekleri ufak bir açı bırakıyorlar.

Mesela Belediyeyi eleştirirken, diğer yandan kapı çalma huylarından vazgeçmiyorlar. Olurda başaramazlarsa, belediyede sığınacakları bir adamı her zaman bulundurmak için.

AK Parti?yi eleştiriyorlar ama bizim muhterem vekili hiç eleştirmiyorlar, olur da AK Parti bir sonraki seçimde yüzde seksen alırsa ?Biz vekilimizin sonuna kadar arkasında durduk, başarıda bizimde payımız var? diyebilmek için.

Tarafsızlık örneği sergiliyorlar resmen. Vatandaşın aklıyla dalga geçiyorlar. Bu sebepten ötürü her geçen gün irtifa kaybediyorlar ama ne çare. Ne de olsa günümüzde yanmayan kefende bulundu! 

Zatı şahaneler hem her vali değişikliğinde ?Deneme tahtasına döndük, bu kadar vali mi değişir? diye haber yapaktan çekinmezler hem de Vali Fidan üzerine oynanan oyunlara öncülük ederler. Bunlar ilk vali değişikliğinde manşet atmaktan utanmazlar ? Bu kadar da olmaz? diye lakin, bunların ağa babalarının istediği vali geldiği zaman ?Aranan kan bulundu? diye ayrı bir manşetin hazırlığına da şimdiden başlamışlardır.

Birde karşılaştırma yaparlar eski valiler ile. Yok, bilmem kimin zamanında şöyleydi diye. Meğerse biz Vali Vasip Şahin zamanında eğitimde çok ileriymişiz ama Vali Fidan zamanında çok gerilemişize getirmeye çalışıyorlar lafı ama bunu kılıfına uydurarak yapıyorlar.

Ben Vali Vasip Şahin zamanında okuduğum sınıfın penceresinden bakınca klozet görüyordum, her sene sonunda, yeni dönemde yeni okul diye söz veriyorlardı ama kader utansın okulum bitene kadar o klozeti görmeye devam ettim.

Neymiş geçmişte uygulanan asayiş çalışmaları, trafik çalışmaları malummuş, şu an durum içler acısı vaziyetteymiş. Bunların hepsi valiliğe bağlı birimler tarafından yapılıyormuş. Bu durumda vali kötüymüş ve başarısızmış!

Zatı şahanelere ?Çıkarın asayiş uygulamalarını, çıkarın trafik uygulamalarını karşılaştırın? demeye utanırım. Zira bilirim ki zaten kapasiteleri araştırmaya müsait değil ancak vatandaşın aklı ile alay etmeye kalkarlar.

Valilik fidan dikimi ile geçiştirilecek bir iş değilmiş de bilmem neymiş. Eleştirmek kolay, bol keseden salla, onu yapmadı, bunu yapmadı, senin inek neden benim inekten fazla süt verdi.

Yahu siz değil misiniz kalıcı iş yerlerini muhterem vekilimize mal etmeye çalışan! Kimin projesini kime mal etmeye kalkıyorsunuz!

Vali Fidan, hiçbir şey yapmasa, akşama kadar otursa, çürümeye yüz tutmuş yıkılmak üzere olan o kalıcı iş yerlerini öğrenciler için yurda dönüştürme çabası bile adının Düzce?de kalması için yeterli bir sebep.

İnsan merak ediyor; Bu Vali Fidan düşmanlığı nereden geliyor? İlkokul sıralarından değil herhalde!

Ben diyorum Vali Fidan Düzcelilerin gönlüne fidan dikti diye ama anlaşılan zatı şahanelerin bahçesine kavak dikmiş!

Ekinler baş vermeden, kör buzağı topallamazmış!

Vesselam?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.