ANGUT KUŞU...

MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz ve ekibi EVET diyeceğini söyledi. Ama benim MHP?de en çok merak ettiğim isim Ercan Katırcıoğlu. Ercan ağabeyi severim. Siyasi yönden takışırız ama saygı duyduğum bir isim. Zaman zaman eleştirdiğimde olmuştur. Ama buna rağmen her gördüğünde selamını esirgemez, eleştiriye açık bir isimdir.

Ercan Ağabey sosyal medya hesabından bir açıklama yapmış. Referandum bitene kadar siyasi yorum ve eleştiri yapmayacakmış. Yaptığı açıklamayı aynen paylaşıyorum.

?halk oylaması sonuçlanıncaya kadar siyasi yorum,eleştiri yapmamaya karar verdim.Kendimi tabiata ve doğaya adadım. Buğün sizlere bir kuş türünden bahsedeceğim.ANGUT KUŞU. Ördekğiller familyasından tüyleri kiremit renği olan bir kuş türüdür.Bütün kuşlar inişi rüzgara karşı yaparken,Angut kuşu RÜZGARIN ESTİĞİ YÖNE DOĞRU iniş yapmaya çalıştığı için TAKLA ATAN ve YERE ÇAKILAN tek kuş türüdür? yazım ve noktalama yanlışları Ercan ağabeye aittir.

Yani Ercan ağabey diyor ki ?ben ne EVET ne de hayır demiyorum. Referandum sonuçlanıncaya kadar da fikrimi söylemeyeceğim. Referandum sonucu EVET çıkarsa bende çıkar EVET verdim derim. Hayır, çıkarsa, ben hayır verdim, derim? demeye getiriyor.

Açık kapı bırakıyor. Her iki kesime de yakın duruyor. Ercan ağabey kendisini tabiata ve doğaya adamış. En doğrusunu yapmış. Bu soğuk kış günlerinde sokak hayvanları ile ilgilenecek insanlarda lazım. Ercan ağabeyi elinde ekmek kuşlara, kedilere, köpeklere yemek verirken görmek isteriz.

Kendisini tabiata adayan Ercan ağabey, referandum sonuçlanıncaya kadar kaç tane ağaç dikecek diye de merak ediyorum. Acaba park ve bahçe temizliği de yapacak mı?

Ercan ağabeyin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile ne kadar angut sever bir insan olduğunu da öğrenmiş bulunuyoruz. Bu süreçte angut severler derneği kurarsa ilk üyesi de ben olacağım buradan söz veriyorum. Birlikte angut kuşu besleyebiliriz.

Ercan ağabey angut kuşunun özelliklerinden de bahsetmiş. Ördekgiller ailesinden tüyleri kiremit rengi olan bir kuşmuş. Bütün kuşlar rüzgâra karşı iniş yaparken, bu kuşun angutluğu tuttuğu için rüzgârı arkasına alarak iniş yapıyormuş. Bu yüzden takla atan ve yere çakılan tek kuş türü imiş.

Şimdi bu cümlenin çözümlemesini yapalım. Demek istiyor ki Ercan Ağabey, ?benim de içinde bulunduğum siyasi parti rüzgârı arkasına almış (Rüzgârdan kastı AK Parti ve Erdoğan) referandum da EVET oyu verecek. Bunu doğada deneyen bir angut var ve her defasında yere çakılıyor. Ben angut kuşu değilim, rüzgârı arkama almam, rüzgâra karşı dururum?

Takla atmaya gerek yok Ercan ağabey, çık açık açık konuş. Deki ?ben hayır oyu vereceğim? ne diye böyle taklalar atma gereği duyuyorsun. Sosyal medyadan birilerine mesaj vermeye çalışıyorsun.

Angut kuşunun bile rengi belli. Diyor ki ben düşeceğimi bile bilsem, yere çakılıp kanatlarımın kırılacağını, bir daha uçamayacağımı da bilsem ben böyleyim.

Ercan ağabey angut kuşu ile birilerine mesaj vermeye çalışıyor anlaşılan. Kime mi mesaj veriyor. Referandum da EVET oyu vereceğini açıklayan MHP?lilere. Hiç eveleyip gevelemeye gerek yok, mensubu olduğu partisinin yöneticilerine angut demeye getiriyor lafı.

Bak Ercan ağabey ben sana Angut kuşunun başka bir özelliğini söyleyeyim.

Angut kuşunun eşi öldüğü zaman yanına o anda başka bir yırtıcı hayvan veya bir insan gelse dahi gözlerini bir dakika bile eşinin ölüsünün üstünden ayırmadan, kendisi de ölene kadar onun başucunda beklermiş. Ve çaresizce eşini izlermiş.

Birçok insandan daha vefalı, daha sadık bir kuş yani. Belki de kuşların en sadık olanı. İşte o bahsettiğin angut kuşu böyle bir kuş Ercan ağabey. Bu durumda sen partine, teşkilatına, seni o koltuğa seçenlere sadık değilsin, yani angut değilsin kendi tabirin ile.

Hani deriz ya ?angut gibi bakma? diye. Angut gibi bakmanın ne olduğunu bilmeden konuşuruz aslında. Düşünmeyiz neden angut kuşu rüzgârı arkasına alır diye. Angut kuşu güçsüzlüğünden ya da çaresizliğinden rüzgârı arkasına almaz. Takla atacağını bile bile her defasında rüzgârı arkasına alır. Çünkü o rüzgâra karşı kolay uçar, düşmez, takla atmaz. Onun için zor olanı yapar ve asla vazgeçmez.

Sen şimdi kendini doğaya ve tabiata adamışın, doğa ile iç içe olacaksın ya. Fidanlıktan 100 tane fidan al, istediğin ağacın fidanı olur. Ama benim önerim çınardır. Gel birlikte dikelim. Bak memlekette ağaç kalmadı, önüne gelen kesiyor. Bu yaştan sonra ağaç dikmek ile uğraşamam diyorsan gel bir dernek kuralım.

Yukarıda da bahsettim. Angut sevenler, yaşama ve yaşatma derneği. Acayip prim yaparız. Doğaseverleri tek çatı altında toplarız. Belki ilerde Angut partisi kurar, seçimlere bile gireriz. Partinin logosu da angut olur. İstediğimiz gibi muhalif duruş sergileriz.

Bak dernekte yasa dışı faaliyette bulunmak yok ama.

Ya da vazgeçtim sen en iyisi petrol üzerine bir araştırma yap. Mazot ve benzin fiyatları aldı başını gitti. Araştır bakalım 2002?de asgari ücret ile kaç litre mazot ya da benzin alınıyormuş. 2017?de asgari ücret ile kaç litre benzin ya da mazot alınıyormuş. Herkes en iyi bildiği işi yapsın ağabey.

He bu arada ağabey sen EVET mi diyeceksin yoksa hayır mı?

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.