AKÇAKOCA BELEDİYE MECLİSİ SÖZÜM HEPİNİZE...

Kimse kusura bakmasın..

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, milyonlarca metreküp su tutan Sarıyayla barajının gövdesinden gazetecilere baraj hakkında bilgi verirken , Sarıyayla barajının resmi adını ilk kez açıkladı.?Nazmi Çiloğlu Barajı??

O an, kelimeler boğazımda düğüm düğüm oldu.

O köye adını veren Sarı Ahmet ile, senelerce muhtarlığını yapmış rahmetli babam Ali Cingirt, efsane muhtarımız rahmetli Selahattin Çetin ve bu dünyadan göçüp gitmiş o köyü yurt edinmiş atalarıma vefa için yazıyorum bu satırları?

40 yıldır suyunu içtiğiniz, aşınıza suyunu kattığınız, abdestinizi aldığınız, vücut ve çamaşır temizliğinizi  yaptığınız?  şimdilerde  ise adının  Nazmi Çiloğlu Barajı olduğunu öğrendiğim Sarıyayla Barajı için yazıyorum, bir anlamıyla tarihe not düşmek için  yazıyorum bu satırları.

***

Bugün, Sarıyayla barajına hayat veren  Hasan deresi, Çorak ve Kırkharman derelerinde çobanlık yaptığım, balık tuttuğum, suyunu içtiğim, ekmeğini yemeğe devam ettiğim ve hala nüfus kağıdımda adını gururla taşıdığım Sarıyayla  köyünün bir çocuğu olarak  zoruma gitti sayın başkanın yaptığı açıklama...

150 yıldır o toparlarda var olan, Sarıyayla köyünde yaşayanların da bir tarihi olduğunu unutur,

Binlerce Sarıyaylayı yok sayar ve insan yerine koymazsınız, varacağınız yer budur.

Kuş uçmaz kervan geçemez dağın ortasındaki yüz metre yüksekliğindeki beton bloğun önüne, ?Nazmi Çiloğlu Barajı? adını yazarak, vicdanen görevinizi yaptığınızı düşünür,  eski belediye başkanına vefa gösterdiğinizi sanırsınız ama geride binlerce Sarıyaylalı kırık kalp bıraktığınızı görmezsiniz.

 

Sayın Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici,

Başkan yardımcısı Ali Direk ve  Suat Madenci,

AK Parti,MHP, CHP ve bağımsız meclis üyeleri..

Sorum hepinize?

Oy birliği ile karar alırken Nazmi Çiloğlu Barajı?nın önüne Sarıyayla ismini ilave etmek çok mu zordu?

En az Nazmi Çiloğlu kadar, Vefa?nın o köyde yaşayan bizim gibi faniler için de bir anlamı olduğunu hiç mi düşünemediniz?

 Kusura bakmayın, sözlerim kurşun yarası gibi ağır olabilir.

Darılmaca gücenmece yok!

Hak tanımaz, hatır, gönül almayı bilmez iseniz

Bir çuval inciri  işte böyle berbat edersiniz.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.