DOKTOR AÇIĞINI EN YETKİLİ İSME SORDUK

DOKTOR AÇIĞINI EN YETKİLİ İSME SORDUK

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi?ndeki doktor açığı ve vatandaştan gelen şikayetleri birinci ağza sorduk İl Sağlık Müdürü İbrahim Özcan, tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce?de de özellikle doğum doktoru açığı olduğunu söylerken, bakanlığın 2 yeni doktor ataması yaptığını bildirdi.                 

 

 

 

Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde yaşanan doktor açığı son günlerde vatandaşın şikayet ve tepkilerine yol açıyor. Özellikle doğum doktoru konusunda yaşanan sıkıntıyı sağlıktaki en yetkili isme İl Sağlık Müdürü İbrahim Özcan?a sorduk. Doktor açığı ile ilgili kendilerine yöneltilen eleştirileri ? ben niye kendi ayağıma kurşun sıkayım ki? şeklinde cevaplarken, başka illerden doğum doktorları geldiğini söyledi, ? ancak taşıma suyla değirmen dönmüyor? dedi.

 

Özcan, ? Düzce iki büyük şehir arasında günden güne büyüyen bir kent. Sağlık hizmetlerinde personel önemli. Ama ülke genelinde de halka yansıyan kadın doğum gibi ana branşta ilimizde sıkıntılarımız var. Bunlar bir anda olmuş değil ama, en ufak eksikliğimizde bakanlığımızda açılan mecburi hizmet kuraları, kurum içi atamalar, il içi atamalar, her tülü kuralarda bunları yansıtıyoruz. Ancak ülke genelinde bazı branşlarda hekim sıkıntısı hat safhada. Bakanlığımız da ihtiyaca göre bunları dağıtıyor. Düzce?de de yaz döneminde turizmden dolayı nüfus artışı olunca, il dışında resen kadın doğum doktorlarımız geldi. Tabi taşıma suyla değirmen dönmüyor. Devamlı burada kalan , halka mal olmuş hekimlere ihtiyacımız var. Biz Sağlık Müdürlüğü olarak elimizden gelen her türlü moral motivasyon desteğini vermeye hazırız. Zannedilmesin ki idare bu hekimleri kaçırıyor. Ben niye kendi ayağıma kurşun sıkayım ki. Personel hareketleri oluyor.? Dedi.

 

Özcan, Bakanlığın son topladığı münhal kadrolarla önce Atatürk Devlet Hastanesine 2, Akçakoca devlet hastanesine 1 kadın doğum doktoru olmak üzere bölgenin acil ihtiyacını karşılayacak kadroları açtığını, 11 eylülde kuraların çekileceğini söyledi.

 

Özcan, ? 1,5 ay içerisinde 13 uzman, 43 pratisyen hekim ve ayrıca yardımcı sağlık personeli dediğimiz ebe, hemşire, diyetisyen, psikolog gibi yaklaşık 150?ye yakın personel bölgeye kazandırılacak. Düzce halkının daha iyi sağlık hizmeti alması için personel eksikliği tamamen bitmez ama en azından aciliyeti gidecek.? Şeklinde bilgi verdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.