OKUL ÖNCESİ GÖZE DİKKAT!

OKUL ÖNCESİ GÖZE DİKKAT!

Düzce Özel Çağsu Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ülker Erkan, önümüzdeki hafta başlayacak eğitim öğretim dönemi öncesi öğretmenler ile aileleri çocukların göz problemleri konusunda uyardı.

 

 

Düzce Özel Çağsu Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ülker Erkan, okullar için hazırlıkların yoğunlaştığı bu günlerde aileleri çocukların göz kontrollerinin yapılması konusunda uyardı.

Çocuğun okulda mutlu ve başarılı olamayacağını belirterek, okula başlayan çocuklar için anne-babalara önemli tüyolar veren Erkan, okula başlamadan mutlaka göz kontrolünden geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Erkan, ? okul başarılarında göz çok önemli bir rol oynuyor. Çocukları okulla bağdaştıran vücut paçalarından birisi gözdür. Okuldaki çalışma süreci, okulda olacak baş ağrıları, göz ağrıları, sulanmaları, kızarmalar okuldan soğutucu faktörler olabilir.? Dedi.

Bu sıkıntıları önlemenin çok basit yolları olduğunu söyleyen Erkan, özellikle okul öncesi yapılacak göz muayenesi ile önlenebileceğini dile getirdi.

Erkan, ? Çocuklardaki bu hastalıklar tedavi edildiğinde, göz, beyin ve el  ilişkilerinin daha sağlıklı olmasını ve okulda daha rahat çalışabilen, adapte olabilen, dikkatini uzun süre sürdürebilen öğrenciler olabilmelerini kolayca sağlanmaktadır. Özellikle rehber ve sınıf öğretmenlerinin  dikkatli  tavırları öğrencilere daha kolay ulaşılmasını mümkün kılmaktadır. Aileler bazen bu konuda ihmalkar olabilmektedirler. Öğretmen uyarısıyla bize başvurmaktalar. Onun öncesinde okul başlamadan 15 gün önce yapılacak bir muayene ile, çocuğu mutlu bir öğrenci olarak okula başlatmaları mümkündür.? Şeklinde açıklamada bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.