AMBULANS ŞOFÖRLERİ KOCAELİ'NDE EĞİTİM GÖRDÜ

AMBULANS ŞOFÖRLERİ KOCAELİ'NDE EĞİTİM GÖRDÜ

Düzce, Kocaeli ve Sakarya'da görev yapan 112 Acil Servis şoförlerine farklı yol koşullarında güvenli şekilde ambulans kullanabilmeleri için ileri sürüş tekniği eğitimi verildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Düzce, Sakarya ve Kocaeli İl Sağlık Müdürlüklerinin Katkılarıyla Sağlık Bakanlığı ASTE Koordinatörü  Murat Yıldız ve 8 Eğitmen tarafından Sürücü ve Sağlık Personeline yönelik 8 saat teorik, 24 saat pratik, olmak üzere toplam 32 saat 4 gün süren Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi yapıldı.

ASTE eğitimi uygulamalarını yerinde incelemek üzere; Düzce İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Elif Yılmaz, Düzce Acil Sağlık Hizmetleri Uzmanı Yusuf Yıldırım, Kocaeli Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Serhat Karatepe, Kocaeli İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Cihat Nazmi Caka eğitim alanında ziyarette bulundular. Eğitim Sonunda başarılı olan katılımcılara TC.Sağlık Bakanlığı onaylı Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) Sertifikası verildi.

Eğitime katılan 112 Acil Sağlık Hizmetlerin de görev yapan, Şoför, Paramedik ve Att?lere eğitimde ; Ambulansların mekanik özellikleri , basit arızaların tanımlanması ve önlenmesi, araç güvenlik sistemlerinin kullanımı, ambulanslarda hız problemleri ve araç kontrolü yanısıra, katılımcılara olağan dışı yol ve hava şartlarında ambulans kullanabilme, kazadan kaçış, panik fren ,takip mesafesi, güvenli sollama, ayna kullanımı ve derinlik algısının geliştirlmesi gibi birçok konuda uygulamalı eğitim verildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.