ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASINDA DİKKAT ÇEKİLDİ

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASINDA DİKKAT ÇEKİLDİ

Acil Sağlık Hizmetlerinin tanıtımı ve halkın farkındalığını artırabilmek amacı ile 1-7 Aralık tarihleri arası ?112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası? olarak kutlanıyor. Valilikten yapılan açıklamada, acil sağlık hizmetleri ekipleri canla başla çalışırken yapılan asılsız çağrılara dikkat çekildi. 2018 yılında yaklaşık 33 bin akaya çıkılırken, 227 bin asılsız çağrının yapıldığı bildirildi.

 

 

Ülkemiz; başta depremler olmak üzere sel, toprak kayması, çığ düşmesi gibi doğal afetlere sıkça maruz kalırken, Doğal afetlerin yanı sıra endüstriyel kazalar ve kitlesel olaylar ile acil hastalık ve yaralanma hallerinde hızlı ve etkin müdahale ile ölümlerin önlenmesi ve sakatlıkların azaltılması öncelikli hedefler arasında yer alıyor.

Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolayısıyla Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Acil sağlık hizmetlerinin amacının, vatandaşlara haftanın 7 gün 24 saat ücretsiz olarak en kısa sürede ulaşmak olduğu bildirilirken, Düzce?de 17 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu, 1 adet 4 sedyeli Ambulans, 1 Adet Obez ve Yoğun Bakım Ambulansı, 2 adet Kar Paletli Ambulans olmak üzere toplam 33 Ambulans, 2 adet 4*4 UMKE aracı ve 1 komuta kontrol merkezi ve 250 kişilik profesyonel ekiple hizmet verildiği kaydedildi.

 Yaygın istasyon ağı ve profesyonel ekiplerce vakalara; kentselde 10, kırsalda 30 dakikanın altında ulaşma oranlarında yüzde 90'ın üzerine çıkılarak, gelişmiş ülkelerdeki hastaya ulaşma süresinin yakalandığı belirtilirken,  Acil sağlık hizmetleri ekiplerinin, tüm bu hizmetleri hızlı ve sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmek için canla başla çalıştığı ancak,  112 çağrı merkezine yapılan asılsız çağrılar, arayan kişilerin doğru adres verememesi, trafikte sürücülerin ambulansa yol vermemesi gibi nedenlerin ambulansların vakalara ulaşım sürelerini etkilediğine dikkat çekildi.

Verilen bilgide,

Tüm Ambulanslarımız canlı olarak GPS sistemi üzerinden takip edilmekte olup, hasta güvenliği açısından ambulanslarımız görüntü ve ses kaydı yapan kameralar sistemleriyle donatılmıştır. İhtiyaç halinde Helikopter Ambulanslarla da il dışı hasta nakilleri gerçekleştirilmektedir. Ülkemizi, dünyaya örnek gösterilen bir düzeye ulaştıran hava ambulans hizmetleri ile uzak mesafeler kısalmış, organ naklinde ve hızlı müdahale ile can kayıpları ve sakatlıkların önlenmesinde büyük aşama kaydedilmiştir. İfadelerine yer verildi.

Düzce?de  2018 yılında çıkılan vaka sayısı 32 bin 767 iken, bunların haricinde toplam 227 bin 120 asılsız çağrı alındığı,  112 acil çağrı hattının gereksiz yere meşgul edilmesinin önlenmesi ve trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla, bilgilendirme ve bilinçlendirme yönündeki proje ve çalışmaların ilgili kurumlarca sürdürüldüğü bildirildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.