TÜRK SAĞLIK SEN?DEN DÖNER SERMAYE ÇAĞRISI

TÜRK SAĞLIK SEN?DEN DÖNER SERMAYE ÇAĞRISI

Türk Sağlık Sen İl Temsilcisi Ekrem Çavuş, döner sermayelerin yok edilerek sağlık çalışanlarının gelirinin azaldığını söyledi, geçim sıkıntısı çekenlerin vebalinin çalışanın emeğini yok edenlerin üzerine olduğunu dile getirdi.

 

 

Türk Sağlık Sen İl temsilcisi Ekrem Çavuş, meclisin tatile girmeden önce sağlık çalışanlarının yıpranma payı ile ilgili düzenlemenin kabul edilerek yasallaştığını söyledi, ancak düzenlemenin eklentileri karşılamaktan çok uzak kaldığını belirtti.

Çavuş, ? Söz konusu düzenleme sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli olan tüm çalışanları kapsamadığı gibi bazı sağlık meslek mensuplarını da kapsam dışı bırakmıştır. Bu anlaşılır bir durum değildir. Yıpranma payının 5 yıla 1 yıl olarak verilmesi söylendi, bu süre 6 yıla 1 yıl olarak yasallaştı, ancak filen çalışılmayan günler çıkarıldığı zaman 9 yıla 1 yıl oldu. Geriye dönük çalışmaları kapsamaması nedeniyle çalışılan yılların karşılığı verilmedi. Bundan 20-25 yıllık, 15 yıllık arkadaşlarımız son derece mağdurdur.? Dedi.

Yıpranma payının yeniden güncellenmesi gerektiğini söyleyen Çavuş, döner sermaye sisteminde rakamların düştüğünü, sağlık çalışanlarının ücretlerinin eridiğini belirtti.

Döner sermayelerin çalışanın alın teri olarak gösterildiğini söyleyen Çavuş, ? Her ne hikmetse kurumların yaşadığı her finansal sıkıntıda, döner sermayeler kullanıldı, çalışanın hakları başkalarına dağıtıldı. Sağlık çalışanlarının döner sermayeleri var denilerek hem kapılar kapatıldı, hem de döner sermayeler yok edilerek çalışanların geliri azaltıldı. Döner sermaye ödemelerine göre harcamalarını, kredi ve taksitlerini ayarlayan sağlık çalışanları geçinemez hale geldi.Bir çalışanın borcunu ödeyemediğinden dolayı evine haciz gelirse, geçim sıkıntısı nedeniyle ailesinde huzur bozulursa bunun vebali çalışanın emeğini yok eden ve bunlara kayıtsız kalanlardır.? Şeklinde konuştu.

Çavuş Türk Sağlık Sen olarak Sağlık Bakanlığına seslenerek, çalışanların döner sermayesini yok etmek yerine adaletin sağlandığı, emekliliğe yansıtıldığı düzenin sağlanmasını istedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.