ÇAVUŞ ÇAĞRIDA BULUNDU

ÇAVUŞ ÇAĞRIDA BULUNDU

Türk Sağlık Sen İl Temsilcisi Ekrem Çavuş, Düzce?de son bir ayda sağlıkta şiddette 4 vaka yaşandığını söyleyerek, halka çağrıda bulundu, şiddet uygulandığında yine vatandaşın mağdur olduğunu söyleyerek, hekimlerin Düzce?den kaçmaması için artık bu şiddete son verilmesini istedi.

 

 

Geçtiğimiz günlerde 112 acil ambulans personeline uygulanan şiddete tepki gösteren Türk Sağlık-Sen il Temsilcisi Ekrem Çavuş, 1 ay içinde sağlıkta şiddet olayı yaşandığını söyleyerek, bu sorunun Düzce?nin kanayan yarası olduğunu belirtti.

Sağlık çalışanlarının eksiği, hatası varsa bunun yolu ve yönteminin belli olduğunu ifade eden Çavuş, bir dilekçe ile gerekli mercilere şikayette bulunulmasını isterken, ?bizi kim koruyacak? dedi.

Çavuş, ? Sağlıkta şiddet bir çözüm yöntemi değildir. Şiddet uygulandığı zaman olan yine vatandaşımıza oluyor. Bir hekimi darp edip beyaz kod verdirdiğiniz zaman, sırada bekleyen vatandaşlarımız muayene olamıyorlar. İçerisinde belki hastalığı önemli olanlar vardır. Mağdur oluyorlar. O sağlık personeli rapor aldığı zaman hizmet aksıyor.ç Onun yükü diğer sağlık çalışanı arkadaşımızın sırtına yükleniyor. Artık yetkililerin kati ve caydırıcı çözümler bulması gerekiyor? diyerek, halka çağrıda bulundu.

Çavuş, sağlıkta sorunların açığa çıkması ve çözüm bulunması için ise Düzce?de bir sağlık çalıştayı yapılması önerisini tekrarladı.

Sağlık çalışanlarına neden şiddet uygulandığı konusunda, en stresli kesim olan sağlık çalışanlarının elinde sadece şifa olduğunu vurgulayan Çavuş,  ? bizi en zayıf halka olarak görüyorlar? dedi.

Çavuş, sağlık çalışanlarına şiddet devam ettikçe hekim kaçışlarının devam edeceğini, yeni gelenlerinde duydukça gelmeyeceğini savundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.