SES'TEN EK GÖSTERGE TEPKİSİ

SES'TEN EK GÖSTERGE TEPKİSİ

SES Düzce Temsilciliği, ek göstergenin yükseltilmesi için 9 Ocak?ta başlatılan kampanyada topladıkları imzaları  Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına gönderdiler.

SES Düzce Temsilcilik Başkanı Bülent Türkmen tarafından yapılan yazılı açıklamada, öncelikle bugün elim trafik kazasında hayatını kaybeden Sağlık Emekçisi Ömür Öztürk?e Allah dan  rahmet, yakınlarına ve tüm sağlık camiasına sabır dilendi.

Türkmen açıklamanın devamında, 24 Haziran 2018 günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri öncesi tüm siyasi partilerin programlarında Sağlık Personeli, İmamlar, Öğretmenler ve Yöneticiler için 3600 ek gösterge vaadinde bulunduklarını  ve seçim meydanlarında bunu dile getirdiklerini hatırlatarak, bu güne kadar ek göstergeyle ilgili hiçbir yasa teklifinin Mecliste görüşülmediğini belirtti.

Türkmen, ? Biz sağlık alanında hizmet veren Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak; tüm sağlık alanında hizmet veren sağlık emekçileri için kademeli olarak ek göstergenin yükseltilmesini ve hiç ek göstergeden faydalanamayan yardımcı hizmetler sınıfının da faydalandırılması talebiyle 9 Ocaktan beri ülke genelinde imza kampanyası başlattık. Kampanyamıza imzalarıyla destek veren, imza veremeyip manevi olarak desteklerini bildiren tüm sağlık emekçilerine teşekkür ediyoruz. Ulaşamadığımız, görüşemediğimiz sağlık emekçilerinden de özür diliyoruz.? Dedi.

Gayelerinin,  Sağlık ve Sosyal Hizmet emekçilerinin ekonomik ve sosyal haklarını talep etmek, halkın da nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hizmetine ulaşmalarını savunmak oluğunu kaydeden Türkmen, ?Fiili Hizmet adı verilen yıpranma payı yasasında mevcut çalışanların hakları gasp edilmiştir. Ancak sendikamız bu konuda da yasanın mevcut çalışanları kapsaması ve yapılan kısıtlamaların ortadan kaldırılması için yargıda hak aramaya devam etmektedir.?şeklinde açıklama yaptı.

Türkmen,  topladıkları  imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına gönderdiklerini de bildirdi.

 

                                                                                             

                                               


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.