SAĞLIKTA ART ARDA YENİLİKLER

İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz göreve başladıktan sonra sağlıkta art arda yenilikler uygulamaya koymaya devam ediyor. Yılmaz, Atatürk Devlet hastanesi acil servisinde de düzenlemeye gidileceğini bildirdi.

SAĞLIKTA ART ARDA YENİLİKLER

İl Sağlık Müdürlüğünden verilen bilgide, Düzce Atatürk Devlet Hastanesinin şehir merkezinde konumlanması ve merkezdeki tek Devlet Hastanesi olması nedeniyle hasta başvurularının yüksek olduğu,  acil servis de günlük ortalama 700-1000 hastaya acil sağlık hizmet sunumu sağlandığı belirtildi.

Hasta ve hasta yakını sirkülasyonun yoğun olması dolayısıyla acil servis de yapısal olarak iyileştirme çalışmalarının başlatıldığı bildirildi.

Bu doğrultuda projesi ve bütçesi Sağlık Bakanlığınca onaylanmış olan acil servis ön girişinde yapılacak revizyon ile acil servis bekleme alanı ve acil polikliniklerinin genişletileceği, nitelikli, kaliteli sağlık hizmet sunumunun verilmesi ve hasta memnuniyetinin arttırılmasının sağlanacağı kaydedildi.

Ayrıca acil servis önündeki otopark alanlarında düzenleme yapılacağı, otopark sorununun da çözüme kavuşturularak hasta ve hasta yakınlarının mağduriyetlerine mahal verilmeyeceği de belirtildi.

5 MAHALLEYE ASM VE 112 ACİL İSTASYONU

Ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Düzce merkez mahallelerinden Arapçiftliği mahallesinde 6 Aile Hekimliği Biriminin hizmet vereceği Aile Sağlığı Merkezi ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yapılacak.

Merkez Arapçiftliği Mahallesinde yer alan 3.492,00 metrekare yüzölçümlü 169 nolu parsele yapılması planlanan tesisten aynı zamanda Sarayyeri, Akınlar, Çamköy ve Sancaklar mahallesinde oturan vatandaşlar da yararlanacak.

İl Sağlık Müdürlüğünce başlatılan çalışmalar neticesinde temeli atılan sağlık tesisinin 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde bitirilmesi planlanırken, söz konusu sağlık tesisi 5 mahallede yaşayan vatandaşlara hizmet verecek. Sağlık merkezinde 6 Aile Hekimliği birimi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yer alacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.