Öğrenciler Kuyrukta Hekimler İsyanda

Öğrenciler Kuyrukta Hekimler İsyanda

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında, 2016’da imzalanan protokol gereği öğrencilerden sağlık raporu istenince ortalık karıştı. Bakanlık yıl sonuna, okul müdürleri bu ahsta sonuna kadar süre verince sağlık ocaklarında yaşanan yoğunluk aile hekimlerini de isyan ettirdi.

İki bakanlık arasında imzalanan Okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği protokolü anaokulundan lise sona kadar okula giden çocukların yıllık periyodik izlem ve muayenelerinin kayıtlı oldukları aile hekimlerince yapılması kararı verildi. Bunların belirli bir program dahilinde il milli eğitim müdürlükleri ve halk sağlığı müdürlükleri tarafından planlanarak yapılması istenmişti. Ancak aradan geçen süre içinde herhangi bir uygulamaya geçilmedi. Geçtiğimiz günlerde ise Milli Eğitim Müdürlüğü, il müdürlüklerine gönderdiği bir yazıyla okullardan öğrencileri aile sağlığı merkezlerine yönlendirmesini istedi ve aileler çocuklarını merkezlere götürmeye başlayınca aile hekimlikleri kilitlendi.

Gerek rutin görevleri gerek kış aylarında artan enfeksiyonlar nedeniyle yetişkin hastalardaki yığılma, gerekse ana okulundan, lise son sınıfına kadar çocuk ve ergenleri kapsayan kan alma, tarama ve muayene protokolleri aile sağlığı merkezlerinin içi ve önünde uzun kuyruklara neden oldu.

Hafta sonuna kadar süre verilince bir anda öğrencilerin aile sağlık merkezlerine hücum etmesi,  aile hekimleri diğer hastalarına vakit ayıramaz duruma geldi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
22.2.2019
11:05

Zaten tüm çocuklar bir aile hekiminde kayıtlı değilmi? Aile hekimleride kendilerine kayıtlı tüm çocukları takip etmekle yükümlü değil mi? Peki Milli Eğitimi devreye sokup bu saçmalığı gerçekleştirmek için kim ne kadar çaba sarfetti acaba!

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,64
fuberka


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.