Sigara Kullanımı Küçük Yaşlara Kadar Düştü

Sigara Kullanımı Küçük Yaşlara Kadar Düştü

Düzce Üniversitesi kurumsal radyosu Radyo Düet’te her Çarşamba canlı olarak yayınlanan Hayatın Renkleri programında bu hafta, güncel yaşamın en önemli sorunlarından olan “Sigara Bağımlılığı” konusu konuşuldu.

Düzce’de 94.5 frekansından yayınlanan, Düzce Üniversitesi İletişim ve Tanıtım Koordinatörü Öğr. Gör. Duygu Özdemir Cömert’in hazırlayıp sunduğu programa bu hafta, Düzce Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBAM) Müdürü Öğr. Gör. Dilek Demirezen konuk oldu.

İlk olarak DÜBAM’ın faaliyetleri hakkında bilgiler vererek sözlerine başlayan Öğr. Gör. Dilek Demirezen, İstanbul’dan sonra birkaç üniversite ile birlikte kurulan DÜBAM’ın, bağımlılıkla ilgili bilimsel projeler ürettiğini, toplumu bilinçlendirici çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

 

Sigara içenlerin sigaranın zararlarını bildiğini ifade eden Öğr. Gör. Demirezen, “Herkes için sigaranın bir anlamı var. O anlamı tartışmak lazım. Sigara kullanımı çok küçük yaşlara kadar düştü. Ergenlik çağında sigara kullananların esrar kullanımına daha yatkın olma riski var.” ifadelerini kullandı.

“Bir tane bile içmeden duramıyorsan orada bağımlılık vardır.” diyerek sözlerine devam eden Demirezen, yapılan çalışmalara göre 100 kişiden 70 kişinin sigarayı bırakmak istediğini, 70 kişinin 35’inin bırakma girişiminde bulunduğunu ve bu 35 kişiden de sadece 5 kişinin sigarayı bıraktığını sözlerine ekledi.

Anne ve baba sigara içerken çocuğa sigarayı bırak demenin inandırıcı olmadığını dile getiren Düzce Üniversitesi Öğretim Görevlisi, “Hiç başlamamak en önemlisi. Başladığın zaman bırakmak çok zor.  Bir kereden bir şey olmaz demeyin.” uyarılarında bulundu.

Hamilelikte sigara kullanımının oldukça zararlı olduğunu söyleyen Öğr. Gör. Dilek Demirezen, yasakların sigara içmeyi azaltmadığı görüşünde olduğunu belirterek elektronik sigaranın da sigarayı bıraktırmadığı değerlendirmesinde bulundu. Nargilenin sigaradan daha tehlikeli olduğuna dikkat çeken Demirezen, sigara bırakma yöntemlerinden bahsederek sözlerini sonlandırdı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.