Düzce’de Korona Virüste 'İkinci Dalga' Endişesi

Düzce’de Korona Virüste 'İkinci Dalga' Endişesi

Düzce’de son 10 günde Korona Virüs vaka sayısında ciddi artış gözlemlendi. Vatandaşlar Korona Virüste 'ikinci dalga' endişesi yaşıyor.

11 Mart 2020 tarihinde Türkiye’de görülmeye başlanan Korona Virüs (Covid-19) pandemisi Düzce’de de 14 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Türkiye’nin normalleşme sürecine girdiği bugünlerde ise Düzce’deki Korona Virüs vaka sayısında son 10 gündür ciddi bir artış gözlemlendi.

Korona Virüs vakalarının en çok görüldüğü riskli iller (Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, İstanbul ve Ankara) arasında bulunan Düzce de konumu itibariyle yüksek risk taşıyan iller arasında yer alıyor.

İkinci dalga endişesi yaşanılan ilde artan vaka sayıları ikinci bir dalga gelme ihtimaline karşın vatandaşları tedirgin etmekte.  

Resmi kurumlar tarafından vaka ve ölüm sayılarının güncel olarak açıklanmaması ise yaşanan bilgi kirliliği nedeniyle vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Tam bir normalleşme süreci yaşamak ve özlenen eski günlere kavuşabilmek için verilerin kurumlar tarafından paylaşılması gerektiğini görüşünde olan vatandaşlar, Düzce’de sanki virüs yokmuş gibi bir izlenim verilmesinin önüne geçilmesi gerektiği görüşünü savunmakta.

Korona Virüs aşısının henüz bulunmaması nedeniyle virüs tehlikesinin halen devam ettiği bugünlerde herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini belirten vatandaşlar aksi takdirde Düzce’de Korona Virüsü 2. dalganın yaşanacağı görüşünde.

Haber: .H DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
9.06.2020
21:33

2. dalgadan söz ediliyor ama bir rakam verilmemiş Toplam hasta sayısı, günlük vaka sayısı nedir yazılmakıydı.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,15
Reha Aşık
9.06.2020
13:32

Ben Almanya’da yaşıyorum 10.07.2020 izine gelecez İnşallah Karaca hacı Musa mahellesinde oturuyorm bu habere göre gelmemiz biraz sakıncalımı sizce yoruma gelince haberlerde hep okuyorum sanki kimse ciddiye almıyor gibi geldi bana bu virüsün ciddi bir hastalık olduğunu Tam Anlamdık gibi benim şahsi düşüncem selam ve dua ile kalın sağlıcakla

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,95
İlhan Öztürk


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.