DÜZCE'NİN VEKİLİ HIZLI BAŞLADI

DÜZCE'NİN VEKİLİ HIZLI BAŞLADI

Düzce MHP Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzceli vekillerden pek alışkın olmadığımız şekilde üste üste salvolar gelmeye başladı. Dün ilk kez meclis kürsüsünden Düzce?yi anlatan Yılmaz, ilk soru önergesini de verdi.

 

 

Düzce MHP Milletvekili Ümit Yılmaz, geçmiş dönemlerde hiç görülmeyen bir şekilde daha meclis görevinin onuncu gününde kürsüden Düzce?nin sorunlarını dile getirdi. Yılmaz?ın Düzce?nin sesini duyurması bir çok kesimden takdir alırken, hemen ardından bir salvo daha geldi. Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği soru önergesini verdi.

 

Yılmaz soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

Tarımsal ürün ihracatımızda yaklaşık %15-20?lik payı olan fındık genel ihracatımızın da yaklaşık % 2?sini oluşturmaktadır.

Böylesine önemli bir üründe fiyatlarda yaşanan dalgalanmalar ve fındık fiyatlarının üretici maliyetlerinin altında gerçekleşmesinin fındık üretiminin sürdürülebilirliğini tehdit eder noktaya varması kaçınılmaz olacaktır.

Bu nedenle üreticilerimizin korunması amacıyla fındık piyasalarının düzenlenmesine ihtiyaç olduğu açıktır.

Bu kapsamda,

1-Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 18 Haziran 2018 de Ordu mitinginde yapmış olduğu konuşmada fındık üreticilerini mağdur etmeyeceklerini ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) kanalıyla destek vermeye devam edeceklerini açıklamıştı. Ayrıca bakanlık ve devlet yetkililerinin açıklamalarına göre Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından müdahale alımları yapılacağı yönündeki açıklamalarına rağmen neden halen fındık alımları konusunda bir gelişme ve alım politikası ortaya konulmamıştır?

2-Farklı kesimlerce dile getirildiği gibi fındık fiyatlarını hâkim alıcı İtalyan firması mı belirlemektedir? Sektörde bir tekelleşme var mıdır? Bu konuda bir araştırma yapılmakta mıdır?

3-Türk fındık üreticilerini bu tekelleşme tehdidinden korumak için ne tür tedbirler almayı planlıyorsunuz?

4-Fındık sektöründe lisanslı depoculuk alanında ne gibi faaliyetler ve teşvikler planlanmaktadır?

5-Son yıllarda artan hastalık ve zararlılarla (küllenme, Amerikan kelebeği) mücadelede bir eylem planınız var mı? Ne gibi tedbirler alınmaktadır?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.