FINDIKÇILAR BAHÇEDE EĞİTİM ALDI

FINDIKÇILAR BAHÇEDE EĞİTİM ALDI

Ferrero, Tarım İl Müdürlüğü ve İşkur tarafından ortaklaşa düzenlenen ve 4 gün süren Yarıcı fındık üreticileri eğitimi bugün fındık bahçesinde düzenlenen programla son erdi. Eğitimde fındıkçılara uygulamalı bilgi verirken program sonunda üreticiler belge aldılar.

 

 

Ferrero, Tarım İl Müdürlüğü ve İşkur tarafından ortaklaşa düzenlenen Yarıcı fındık üreticilerine yönelik eğitim sona erdi.

Fındıkta sürdürülebilirliği sağlamak, sosyal ve zirai uygulamaları benimsemiş çiftçiler yetiştirmek, işi profesyonel bir meslek olarak algılatıp farkındalık yaratmak için ortaklaşa düzenlenen, Ferrero Fındık tarafından da desteklenen ?Yarıcı-Ortakçı Eğitim Semineri? 30 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında Akçakoca Belediyesi Meclis Salonu?nda yapıldı.

Bugün Akçakoca Hasançavuş köyünde fındık bahçesinde düzenlenen  uygulamalı eğitim ile  program sona erdi.

Düzce İl Tarım Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Burhan Şahin, Yarıcı fındık üreticilerine bir fındık bahçesinde dal budama, filiz alma gibi bir çok alanda uygulamalı eğitim verdi.

Fındık üreticisi Cemil Sakarya, 60 yıldır fındık yetiştirdiğini, kendilerine verilen eğitimle her yönden eksiklerini öğrendiklerini söyledi.

Ferrero Fındık Düzce Zonguldak Bölge Geliştirme Müdürü Murat Akbaş eğitimler hakkında bilgi verdi, bilinçli, uzman çiftçiler yetiştirmek için bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Akbaş, ? Yarıcı dediğimiz çiftçilerimiz var. Mahsulün yarısını almak koşuluyla toprağı işleyen. Yarıcılar çok geniş topraklara hitap edebiliyorlar. Biz bu yarıcıları eğitime tabi tutarak, çevreye ürüne ve toprağa saygılı , bilinçli uzman çiftçiler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. İl Tarım Müdürlüğünden, İşKur?dan destek talep ettik, işbirliği yaptık. 3 gün boyunca çiftçilerimize hem zirai hem sosyal konularda eğitim verdik. Bugün de bahçede teorik eğitimleri pratik hale getirdik. Birlikte budama yaptık, birlikte toprak örneği almayı, gübre atmayı gördük. Eğitim alan yarıcılarımız toprağı doğru bilgilerle işleyecekler.? Diyerek bu tür organizasyonların devam edeceğini söyledi.

Fındık bahçesindeki eğitimin ardından 4 gün süren kurslara katılan çiftçilere Tarım il Müdürlüğü tarafından belgeler verildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.