CEVAP VE DÜZELTME

CEVAP VE DÜZELTME

Daha önce El Sanatları Eğitim Merkezi gibi bir kurumun Düzce’de atıl duruma geçtiğine dair yaptığımız haberin ardından herhangi yasal dayanağı olmamasına karşın sorumlu gazetecilik gereği Kurum Müdürü Ahmet Aycan imzası ile televizyonumuza ulaşan cevap ve düzeltme yazısını yayınlıyoruz. Ahmet Aycan, cevap yazısında El Sanatları Eğitim Merkezi’nin kurslarına ve kurslara katılan kursiyer sayılarına yer verdiği cevap yazısında 2018-2019 eğitim yılında 242 kursiyer yetiştirdiklerini ifade etti.

Türkiye’nin sadece birkaç ilinde bulunan bir tanesi de ilimizde yer alan Tarım Orman Bakanlığı’na bağlı kırsal kesimde yaşayan özellikle gençlerin meslek edinmesini sağlamak amacıyla kurulan El Sanatları Eğitim Merkezi ile ilgili olarak yaptığımız haberimizin ardından El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Aycan, televizyonumuza cevap ve düzeltme yazısını gönderdi. Herhangi yasal dayanağı olmamasına karşın sorumlu ilkeli yayıncılık anlayışımız gereği metni aynen yayınlıyoruz.

 

CEVAP VE DÜZELTME

“Müdürlüğü ile Kurumumuz halkımıza yönelik düzenlediği kursları, öncelikle ilimiz Halk Eğitime ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile işbirliği kapsamında düzenlemektedir. Bunun yanı sıra Türkiye İş Kurumu Düzce Üniversitesine bağlı Meslek Yüksek Okulları, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile de işbirliği yapmak suretiyle kurumlar arası koordinasyona önem vermekte ve faaliyetlerini bu şekilde yürütmektedir. 2017- 2018 Eğitim döneminde kurumumuz ana çalışma konuları olan Ahşap İşlemeciliği ile Gümüş Takı İşlemeciliği bölümlerinde 95 kursiyer, İğne Oyası, Hüsn-i Hat, Aşçı çırağı, Rize Bezi,   Dokuma konularında ise 135 kursiyer olmak üzere toplam 230 kursiyere belge verilmiştir. 2018-2019 Eğitim döneminde ise giyim aksesuarları kursunda 143, gümüş işlemeciliği konusunda 36, sedef ve ahşap kakma sanatında 33, Aşçı çırağı ve aşçı çırağı konusunda 30 olmak üzere toplamda 242 kursiyere kurs vermiş ve belge almaları sağlanmıştır. Aynı zamanda kurslarımıza katılan bütün kursiyerlerimize; İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerince yangın ve doğal afet eğitimleri verilmekte. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliği ile e-ticaret eğitimi verilmekte ve İl Sağlık Müdürlüğü’nce Çocuk Sağlığı ve Beslenme ile Deprem ve Deprem Sigortası konularında seminerler düzenlenmektedir. Görüldüğü üzere; Müdürlüğümüz, aktif ve faal olarak hizmetlerini devam ettirmekte, diğer kurumlarla olan işbirliğine önem vermektedir. Vatandaşlarımız tarafından asılsız, aldatıcı haberlere itibar edilmemesi, bilgi edinme kanunu kapsamında kurumumuzdan her türlü bilgi ve belgeyi rahatlıkla alabilecekleri kamuoyuna saygı ile duyurulur”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
13.06.2019
08:08

bn bu kurumu biliyorum kapatılmadı gereken fuzuli masraf bir kuruluş içeride yirmiden fazla personel var ve aylık binlerce fatura kursları açamayıp halk eğitime bünalarını tahsis ediyolar o derece atıl

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,96
hayrullah
12.06.2019
17:20

tebrikler büyük başarı..242 kursiyer:))

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,74
atıl hoca
12.06.2019
10:42

Yasal dayanağı olmamasına karşın ilkeli yayıncılığımız gereği aynen yayınlıyoruz demişsiniz. Komik olmayın. İlkeli yayıncılık araştırıp soruşturmadan, birilerinin siparişiyle haber yapmaksa eğer, bende hakikaten ilkeli bir kurumsunuz diycem :)

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,00
bilen
12.06.2019
09:38

Eminmisiniz bu söylediklerinede ... Araştırmayı siz yapacaksınız basın olarak kişi herşeybeyan edebilir sordunuzmu diğer kurumlara veya kurs almış kişilere veya hocalarına git bi sor basın olarak bak Halk eğitim ne faaliyetler yapıyor herkes biliyor bu kurumda sadece sizin haberinizle tanıyo Düzce

Katılıyorum   Katılmıyorum
%48,91
MÜMTAZ HOCA


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.