Amaç Yükümlüleri Sosyal Hayata Adapte Etmek

Amaç Yükümlüleri Sosyal Hayata Adapte Etmek

Denetimli Serbestlik tedbiri altında bulunan hükümlülerin, gördükleri kurs sonrasında hazırladıkları el emeği ürünler Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde sergilendi. Düzce Valisi Zülkif Dağlı, hükümlülerin meslek sahibi olmaları açısından bu tür etkinlikleri çok önemsediklerini vurguladı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığınca yürütülen ‘Hayatı İşliyoruz’ ve ‘Işığını yansıt’ projeleri kapsamında Denetimli Serbestlikten yararlanan hükümlülerin el emekleri sergiye çıktı.

Telkari, kazaziye ve filografi ürünlerinin yer aldığı serginin açılışını Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya ve Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay gerçekleştirdi.

Bu tür etkinlikleri hükümlülerin meslek sahibi olması açısından çok önemsediklerini kaydeden Vali Zülkif Dağlı şöyle konuştu: “Burada Cumhuriyet Başsavcılığımıza bağlı Denetim Serbestlik müdürlüğü bünyesindeki hükümlülerin kamu kuruluşlarıyla birlikte proje geliştirerek yapmış olduğu kursların sonucunda da el emeği göz nuru eserleri hep birlikte görmüş olduk. Bu çalışmaları önemsiyoruz. Çünkü bu çalışma hükümlülerin meslek sahibi olabilmelerine yardımcı olacak. Bu tür etkinlikleri arttıracağız. Kurslarımızı uzatacağız. Kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Bu güzel eserlerden dolayı teşekkür ediyorum.”

Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik ise böyle projelerin sayısını arttıracaklarını belirterek “Bugün Denetimli Serbestlik Yükümlülük altında olan bayan hükümlüler, erkek hükümlülerin eşleri ve ailedeki bayanlara yönelik verilen üç farklı kursun ürünlerini sergiledik. Sayın Valimiz ve Belediye Başkanlığımız bize destek oluyor. Burada amaç yükümlüleri sosyal hayata adapte etmek. Sosyalleşmelerini sağlamak ve eğitim faaliyetleri yanında el becerilerini arttırmak. Burada hocalarımız belirli saatlerde kurslarını verdiler. Hazırlanan ürünlerin halka sergilenmesi fırsatını elde ettik. Bu konudaki faaliyetlerimizi arttıracağız. Amacımız hükümlülerin bir meslek edinmesini, aile bütçesine katkı sunmasını, sosyalleşmesini  sağlamak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Desteklerinden  dolayı sayın valimize belediye başkanlığına ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederim” diye konuştu. (İHA)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.