Toplu Taşıma İhalesi Tekrarlanacak

Toplu Taşıma İhalesi Tekrarlanacak

Düzce Belediyesi Toplu Taşıma Hizmetinin özelleştirilmesi amacıyla yeniden ihale düzenleyecek. 6 Şubat’ta yapılacak ihale için gerekli şartlar resmen açıklandı.

Toplu Taşıma Sisteminin Özelleştirilmesi ihalesi teknik şartnamede yapılan düzenlemelerle yeniden ilana çıktı. İhale; “Belediye sınırları içinde bulunan mahalle ve mücavir alanlar dahilindeki güzergahlarda Toplu Taşımacılık Esaslarına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümlere göre, rotasyonlu olarak (mevcut yüklenicilerle beraber) asgari özellikleri teknik şartnamede belirtilen 122 adet araca 10 yıl süreliğine çalışma hakkı verilmesi” olarak tanımlandı.

Özelleştirme süreci hakkında kısa bir açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ulaşım sisteminde yaşanan sorunların tamamen çözüme kavuşturulacağı bir sistem için çalışıldığını belirterek “ihale sonrasında yeni alınacak araç sayısı 114 olarak belirlendi. Buna ek olarak belediyemize ait 8 adet otobüs de ihaleyi alan firmaya kiralanacak. Bu şekilde hizmet verecek toplam araç sayımız 122 olacak. Bu özelleştirme sayesinde vatandaşlarımızın duraklarda bekleme süresini kısaltmayı, araç sefer sayısını sıklaştırmayı ve oturarak seyahat etmelerini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Gerekli Belgeler İhale Saatine Kadar Teslim Edilebilir

Kapalı Teklif Usulü Artırma yöntemi ile Düzce Belediyesi Encümen Salonunda 6 Şubat Salı günü saat 14:00’de yapılacak ihaleye katılmak isteyenler, 256 bin 200 TL değerindeki geçici teminat tutarını yatıracak ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünde ihale şartnamesini mesai saatlerinde görebilecek ya da belli ücret karşılığında temin edebilecek. İhaleye katılım için gerekli belgeler ihale tarih ve saatine kadar sıra numaralı alındı belgesi karşılığında Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim edilecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
28.01.2020
10:33

Sayın Başkan,madem toplu taşımayı özelleştiriyorsunuz bu sistemin yanına ek olarak diğer araçlarına da izin verin.Mesela; dolmuş taksi,dolmuş minibüs,halk otobüs gibi.Bu tek tip taşıma sistemi yani halka seçenek sunmama ne kadar doğru siz takdir edin deriz.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,44
eşraf
24.01.2020
18:54

Umarım bu sefer olur şu iş. Bıktık usandık artık.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,34
Düzceli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.