Çimento Fabrikası Tedariklerini Yığılca'dan Yapacak

Çimento Fabrikası Tedariklerini Yığılca'dan Yapacak

Çimento Fabrikası Tedariklerini Yığılca'dan Yapacak

Yığılca'da kurulum aşamasında olan ve inşaatı devam eden Yığılca Çimento Fabrikasının Genel Müdürü Engin Şeviker ve Şube Müdürü Cengiz Yürüker, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'i makamında ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Yığılca adına daha önce kararı alınmış önemli fikirlerin de altı yeniden çizildi.

Yığılca Çimento Fabrikası Müdürü Engin Şeviker yaptığı açıklamada; "Bugün Şube Müdürümüz Cengiz Yürüker ile birlikte Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Yiğit'e hem ilçemiz adına yaptığı çalışmalar, hem fabrikamız adına sağladığı imkanlar hem de yeniden Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi münasebeti ile bir ziyaret gerçekleştirdik. Bilindiği üzere fabrikamızın inşaatı devam etmekte. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eski Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın "İstihdam yaratan sanayicilerimizin arkasındayız." sözleri bizlerinde istihdam yolunu açmış ve Yığılca Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Yiğit'in de ilgi ve alakaları Yığılca'ya yatırım kararımızda etkili olmuştur. Fabrikamız ilk aşamada Çed izni alınarak onay verilmiş, firmamızda kuruluma kaldığı yerden devam etmektedir. Hali hazırda şuan yaklaşık 400 kişi istihdam edilmektedir. Bir ailenin ortalama 3 kişi olduğunu varsayarsak şuan 1200 kişi tabiri caizse buradan ekmek yiyor. Nisan ayından itibaren de fabrika inşaatımızda mekanik ve montaj yönünden kapsamlı olarak yeni sahaların açılmasıyla sayı artarak devam edecek. Nisan ayı ile birlikte vasıflı personel ihtiyacımızı yine Yığılca halkından sağlayacağız. Bu personel ihtiyacımızın giderilmesi aşamasında Belediye Başkanımız Muzaffer Yiğit'in tavsiyeleri dikkate alınacaktır. Bizler istihdam aşamasında Yığılca halkından yararlanacağız. Önceliğimiz Yığılca halkı.Yine fabrikamızın birçok ihtiyaç duyduğu ekipman ve malzemeyi Yığılca esnafından karşılamakta ve karşılamaya da devam edecektir. Bu konularda Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Yiğit ile mutabıkız. Yığılca artık göç veren değil göç alan bir yer olacaktır. Fabrikamızın da yerel yönetimlerden beklediği imkanlar vardır. Bunların yerine getirilmesini arzu ediyoruz. Öncelikle Düzce ve özellikle Alaplı yollarının ivedilikle bitirilmesi beklentilerimiz içerisindedir. Sayın Başkanımız da bunun en başta Yığılca halkının bir olmazsa olmazı olduğunu belirterek gerekli takip ve girişimleri yaptığını yapmaya da devam edeceğini belirtti. Sayın Başkanımızın bizlere olan destekleri her daim devam etmektedir. Yürüteceğimiz ortak akıl ile kazanan her zaman Yığılca ve Yığılca halkı olacaktır. Başkanımıza da yeniden çıktığı yolda başarılar diliyorum." dedi.

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'te açıklamasında; "YD Madencilik Müdürleri Sayın Engin Şeviker ve Sayın Cengiz Yürüker Beylerin ziyaretinden son derece memnun oldum. Hem fabrikamız adına hem de ilçemiz Yığılca adına önemli olacak bir çok konuyu konuşma fırsatımız oldu. Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit olarak fabrikamızın kurulma kararının alınmasından itibaren hangi desteği verdiysek, bugün de aynı mesafede olduğumuzu belirtmek isterim. Kısacası hem ülke ekonomisi hem de ilçe ekonomisine katkı sağlayan bu fabrikaya her zaman destek olma sözümüzü Sayın müdürlerimize verdik. Önümüzdeki günlerde fabrika bitme aşamasına geldikçe istihdam anlamında ciddi bir artış olacak. Bu da Yığılcamız için bir katma değer olacaktır. Bu vesile ile ziyaretlerinden dolayı Sayın Müdürlerime teşekkür eder, işlerinde kolaylıklar dilerim." dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
7.3.2019
09:50

Kurun kurun çimento fabrikasını da görün doğanın nasıl berbat olduğunu havanın ve suyun, yazıklar olsun

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,60
ogun


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.