Acılı Babanın Çaresiz Bekleyişi

Geçtiğimiz ay Yığılca Hoşafoğlu’nda çıkan ve 3 çocuğun yaşamını kaybettiği yangından kurtulan baba Muhammet Korkmaz, o günden beri kendisine uzanacak eli bekliyor. Yangın sonrası söz veren idareciler ve siyasilerin sözünü tutmadığını söyleyen Korkmaz, aynı yere ev yapmak istemediğini , kız kardeşinin satılık olan evini almak istediğini dile getirdi.

Yığılca Hoşafoğlu köyünde meydana gelen yangında 3 evladını kaybeden Muhammet Korkmaz’ın çaresiz bekleyişi sürüyor. Yangın sonrası kendisine ev sözü verilen Korkmaz, geçen süre içinde kimsenin gelip ne durumda olduğunu sormadığını söyledi.

O geceyi, evlatlarını nasıl kaybettiğini ve feci yangından nasıl kurtulduğunu anlatan acılı baba, yangın anında çocuklarını kaybettiğini, bulamayınca kendisini camdan attığını dile getirdi.

Yangının sabaha karşı 4’te çıktığını ve dumandan uyandığını anlatan baba,yanında yatan çocuklarını kaldırdığını ancak evde yaşanan patlama nedeniyle başka bir odaya uçtuğunu ve o anda çocukları kaybettiğini söyledi. Patlamanın ardından çocukları kurtarmak için yeniden aramaya başladığını söyleyen Korkmaz, duman ve alevlerden çocukları bulamadığını, alevlerin artması nedeniyle kendisini mutfak camından attığını belirtti.

Yangın sonrası idareci ve siyasilerin geldiğini ve kendisine evinin yerine ev yapılacağını söylendiğini ifade eden Korkmaz, aynı yere ev istemediğini belirtince ne gerekiyorsa yapılacağının da iletildiğini belirti.

Korkmaz, yangının ardından gelenler olduğunu, Milletvekili Ayşe Keşir’in geldiğini, ancak sonradan gelen giden olmadığını söyledi.

Kızılay’ın da yardım ettiği aileye yardımların kesildiğini söyleyen baba Korkmaz aynı yere ev yapmak istememe nedenini 3. kez yangın yaşamaları olarak gösterdi.

14 yaşındaki kızı ile yaşam mücadelesi veren Muhammet Korkmaz’ın komşuları da olay anını anlatırken, yardıma koşmalarına rağmen çocukları kurtaramadıklarını dile getirdiler.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.