Ak Parti İl Başkanı Keskin Detayları Açıkladı

Ak Parti İl Başkanı Keskin Detayları Açıkladı

AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Düzce ziyaretinin ayrıntılarını tek tek duyurdu.

AK Parti İl Binasında gerçekleştirilen basın toplantısına İl Başkanı Mustafa Keskin, İl Tanıtım ve Medya Başkanı Mine Met, İl Kadın Kolları Başkanı Gönül Asuk ve İl Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Küçük katıldı.

Toplantıda konuşan Keskin, Düzce'ye Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak yatırımları tek tek sıraladı.

Keskin konuşmasında, Düzce’ye 200 milyonluk eğitim yatırımı kazandırıldığını belirterek “Mili Eğitim alanında Düzce’de özellikle depremden sonra prefabrik okullarda uzun yıllar eğitim verildikten sonra bir çalışma başlatıldı. Hamdolsun geldiğimiz noktada Milli Eğitimde seviye olarak yukarılara tırmanmaya başladık. Bu durumdan gayet memnunuz. Türkiye’de dereceye giren öğrencilerimizden tutunda diğer illere kıyasla mesleki eğitimin yeterliliğinde de ilimizde bir yükseliş vardır.

Özellikle mesleki eğitimde, çıraklık eğitimde ben buradan tüm odalara ve tüm esnaf arkadaşlara seslenmek istiyorum. Usta öğretici yanında çıraklık dediğimiz bu kapsamda çalıştırdıkları işçilerin hem sigortalarını devlet ödüyor, hem de asgari ücretin bir kısmına katkıda bulunuyor. Düzce'ye baktığımızda bununla ilgili sayıların azaldığını görüyoruz. Bu azalış belki de meslek odaları ve esnaf arkadaşlarımızla yeterli iletişimi sağlayamadığımız içindir.

Bir kuaför, bir berber ya da sanayi çarşısında bir ustanın yanında çalışan bir çırak veya bir kalfanın asgari ücret noktasında devletimiz makul bir oranda karşılamakta, işverenin yükünü hafifletmektedir. Ayrıca çalışan gençlerimiz bu kapsamda çıraklık eğitim merkezinde eğitimini tamamlamış sayılıyor.

Sayın Bakanımızla konuştuğumuz ve üzerinde anlaşmaya vardığımız, bizzat yanımızda talimatını verdiği bir takım yatırımları sizlerle paylaşmak istiyorum.

KESKİN: DÜZCE GENELİNDE, 200 MİLYONLUK YATIRIMI HAYATA GEÇİYORUZ

Merkez İlçemizde 10 derslikten oluşan 8 tane bağımsız anaokulu yapıyor, bunlardan bir tanesini Boğaziçi Beldemize kazandırıyoruz. Diğer Anaokullarını ise özellikle ihtiyaç duyulan Düzce’nin dış mahalleleri dediğimiz yerlerde hayata geçireceğiz. Ayrıca 2 tane bağımsız özel eğitim anaokulu yapacağız.

Körpeşler Mahallesi’nde bir güzel sanatlar lisesi yapacağız. Mevcut Güzel Sanatlar Lisesi'nin binasını da Sağlık Meslek Lisesi’ne dönüştürerek müstakil bir binaya kavuşturmuş olacağız. Burada bir yatırımla iki işi birden yapmış olacağız.

Diğer taraftan Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulu’na 12 derslikli ilave yapacağız.

Metek ve Koçyazı mevkiinde 24 derslikli bir ilkokul, 24 derslikli bir ortaokul yapacağız.

Bahçeşehir bölgesinde Yeşiltepe denilen mevkii de Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi ve uygulama oteli yapacağız.

Düzce Merkez’de iki tane Bilim Sanat Merkezi ve 1 tam donanımlı teleskop yatırımını kazandırıyoruz. Teşkilat olarak Bilim, Sanat Merkezi’ne gittiğimizde oradaki yavrularımız bizden talep etmişti dolayısıyla oradaki okulumuza 500 bin lira değerinde teleskopu getirmiş olacağız.

Akçakoca ilçemizde 20 derslikli Barbaros Anadolu lisesi’nin yeni binasını yapıyoruz. 24 derslikli Meslek Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi’nin yeni binası yapıyoruz. Akçakoca ilçemize yine 1 anaokulunu kazandırıyoruz.

Akçakoca’da yine Öğretmen Evi’nin uygulama oteline devri ve yenilenmesi sözünü aldık. Ayrıca Akçakoca ilçemize 1 Bilim, Sanat Merkezi kazandırıyoruz. Buradaki çocuklarımız inşallah, Bilim ve Sanat alanında daha iyi bir imkana kavuşarak daha üst seviyelere geleceğine inanıyoruz.

Çilimli ilçemize bağlı Dikmeli Köyü’nde 8 derslikli ilkokul ve ortaokul barındıran bir binayı kazandırıyoruz. Çilimli ilçemizin özellikle giriş bölgesinde diğer 4 ilçeyi de kapsayacak bir özel eğitim kampüsü yapıyoruz. Özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımıza, burada anaokulundan başlayarak 1-2 ve 3. kademe özel eğitim uygulama okulu ile birlikte daha rahat bir eğitim olanağı sağlıyoruz. Ayrıyeten 1 anaokulunu da Çilimli’ye getirmiş olacağız.

Cumayeri ilçemize 2 tane anaokulu yapıyoruz. Gümüşova, Gölyaka ve Yığılca ilçelerimize de 1’er tane anaokulu kazandırıyoruz.

Kaynaşlı ilçemize 1 anaokulu ile Üçköprü ilk ve ortaokuluna 4 ek derslik yapıyoruz.

İl Genelinde 20 ilkokul/ortaokula 15+1 bilgisayar laboratuvarı açıyoruz. Tüm bu yatırımlar Düzce’mize hayırlı olsun. Kısa zamanda ödenekleri çıkacak, projelendirilmesinin ardından ihalesi yapılarak 200 milyon değerinde yatırımı hayata geçirmiş olacağız.

İnşallah, Düzce’mizi eğitim noktasında üst seviyelere taşıyarak, eğitim alan öğrencilerimizin başarıları ile hepimiz gururlanırız. Bu yatırımları hayata geçirmemizde bütün imkânlarını bizlere seferber eden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanımız, Düzce Milletvekilimiz Ayşe Keşir ve Düzce Milletvekilimiz Fahri Çakır’a tüm Düzceliler adına teşekkür ediyorum” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.