Fahri Çakır ; Üzerimize Düşen Görevi Yapacağız

Fahri Çakır ; Üzerimize Düşen Görevi Yapacağız

AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, sel felaketinin vurduğu Akçakoca ilçesinde incelemelerde bulundu. Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’dan son gelişmeler hakkında bilgi alan heyet, selden zarar gören vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti. 


Cumartesi günü bölgemizi etkisi altına alan sağanak yapış sonrası yaşanan su baskınları nedeni ile  Akçakoca’da oluşan tahribatın giderilmesi için çalışmalar aralıksız sürüyor. AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu ile birlikte selden en fazla zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu.

“ ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAĞIZ”

İnceleme gezisi sonra açıklama yapan  AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, selden zarar gören vatandaşlar için üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyleyerek, “Akçakoca’da ve civar birkaç ilçeyi dahil edersek neredeyse her yıl haziran ve temmuz aylarında sel felaketini yaşınıyor. Tabii bu çok temenni edilen bir şey değil, ama saatte metrekareye 65-70 kilogram gibi değerlerden bahsedilir.

Belki daha da fazla olabilir.  Dolayısıyla bu sert yağan yağmur ister istemez, alt yapıyı veya var olan suyollarını sıkıntıya sokuyor,  bu doğal bir şey. Ancak ne yapılabilir?  İl Başkanımız ve İlçe Başkanımız ve Belediye Başkanımız ile birlikte bu konu ile ilgili ‘ne yapılabilir?’ hakkında gezdik gördük.  Ama biz bunu bir masada oturup daha köklü bir şekilde bu sorunu nasıl aşarız şeklinde konuşacağız. İlk önce burada Akçakoca Belediyemizin yapması gereken çalışmalar var.  Şehir içi belediyenin yetkisinde ve imar ile alakalı şehrin bizzat yaşam alanlarında belediyenin dokunması gerekenler var. Burada bahsedildi, çevre yolu karayollarına ait bir yol, o yol üzerinde bulunan menfez ile alakalı bazı çalışmalardan söz edildi. Bu durum Karayollarını ilgilendiren bir durum var, burada biz de o taraftan ilgileneceğiz. Tabii bu durum su kanalları ve su yolları ile alakalı olduğu için DSİ ile de ilgili bir durum var. O tarafla alakalı kısmını da biz ilgileneceğiz. Buralarla alakalı çok uzun vadede değil belki ama orta vadeli bir düzenlemeler yapılabilir. Biz bu konular ile alakalı doğrudan ilgileneceğiz. İnşallah böyle bir sel felaketi olmaz. Olursa da en azından esnaf ve vatandaşlarımız en az sevide etkilenecekleri bir çalışma yapacağız. Pandemi döneminden çıktılar ister istemez ekonomik anlamda bir sıkıntılı süreç geçirdiler. Biz üzerimize düşeni yapalım” dedi.


BAŞKAN YANMAZ ; “ ANINDA MÜDAHALE EDİYORUZ”

Yapılan yağış uyarılarına karşılık teyakkuz durumunda olduklarını dile getiren Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ise, “AK Parti İl Başkanıma ve Sayın Vekilimize duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendileri ile burasının hakkında gerekli istişareleri yaptık. Gerekli proje çalışmalarını yapacağımızı belirttik ve onlarda bizzat takip edeceklerini söylediler. Bu da bizim için sevindirici bir haber.  Biliyorsunuz bu derenin ilerisinde karayollarının bir menfezi var. O menfez biraz dar ve orada bir çalı birikmesi oluyor ve su yoğun bir şekilde geldiği zaman bir patlama oluyor.  İkinci olarak da su onun az berisinde dere çok ‘S’ yapıyor.  O derelerin yollarının da dümdüz yapılması lazım ve artı olarak da bu derenin yanlarından kanal geçirilmesi gerekiyor. Sağ olsun İl Başkanım ve vekilim bu konu ile projelerimizi hazırlattırıp ilgili kurumlar ile takip edeceklerini söylediler. İnşallah Allah bize bir daha böyle bir şey yaşatmaz diyorum. Geçen gecede çok yağmur yağdı bildiğiniz üzere, o akşam da bütün vidanjörlerimiz hatta Düzce Belediye Başkanımız da vidanjör yolladı. Diğer yerlerden de geldi. Teyakkuz durumundayız. Vatandaşlarımız olumsuz durumlar olduğunda belediyeyi ararlarsa anında müdahale ettiğimizi bilmenizi istiyorum” ifadelerine yer verdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.