Nursen Yanmaz Savaş Bölgesinden Yurda Döndü

Nursen Yanmaz Savaş Bölgesinden Yurda Döndü

Akçakoca Belediyesi Umut Işığı Gönüllü Koordinatörü Nursen Yanmaz dil eğitimi gördüğü İzmail Devlet Üniversitesi Reni ‘de (Ukrayna Odesa bölgesi)'den Rus işgali başladığı için Türkiye'ye döndü.

Geçtiğimiz aylarda  Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz ile Ukrayna’nın Reni Şehri’ne  kardeş şehir protokolü imzalamaya giden Gönüllü Koordinatör Nursen Yanmaz , bu kez  Reni’de bulunan dil eğitimi görmek için gittiği İzmail Devlet Üniversitesine giderek dil eğitimi almıştı. Yanmaz, Rusya'nın işgalinin başlamasıyla birlikte Türkiye'ye geliş anına kadar olan zorlu kısmı anlattı.

Akçakoca Belediyesi Umut Işığı Gönüllü Koordinatörü Nursen Yanmaz, yaptığı açıklamada, işgalin ardından psikolojik baskı altına girdiklerini söyledi.

Savaştan kaçtığını düşünecekleri için arkadaşlarına düşüncelerini ifade edemeyen Yanmaz, işgalin ardından gelişen olayları anlatarak, "4 ay önce Ukrayna ya Rusça dilini öğrenmeye gitmiştim üniversiteye. Altı aylık bir programdı fakat ben birebir ders aldığım için hızlandırılmış bir programdı öğretmenim sağ olsun. Ders programım işgalden 15 gün önce bitmişti fakat savaş çıkacak diye duyunca hemen geri döndü demesinler diye tanıdıklarım vardı. Reni diye bir şehirde oraya geçtim. 15 gün kadar orada yaptıracağımız okulun bulunduğu köyde kaldım." dedi.

İşgalin başlamasıyla ülkeden patika yolları kullanarak çıktığına değinen Yanmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Gelecektim, tam hatta eşime sürpriz yapacaktım ama işgal başladı havaalanları ulaşıma kapandı. İşgalin öncesinde bulunduğum mevkide yeni yol açılmıştı Ukrayna'yı Romanya’ya bağlayan bir yoldu. Ama tabi bu düşüncemi oradaki arkadaşlara söyleyemedim. İşgalden kaçıyor demesinler diye. Stratejimi bu yönde belirlemiştim işgal başlarsa diye. Benim bulunduğum bölge çok sakindi biz savaşı görmedik ama tabii ki de psikolojik olarak oradaki halk da ben de çok etkilendik. Fakat oradaki belediye başkanları ve müdürler geçen sene edindiğimiz dostluklar işe yaradı onlar beni oradaki halkın ana yollara yoğunluk yapmasından dolayı köy ve patika yollardan geçirdiler. Gümrüğe geldiğimizde onların tanıdı bir çocuğa emanet ettiler. Çocuk otobüsün bir kısmını kargoya ayırmış bir kısmında ise yolcu taşıyordu onunla çok uzun bir yolculuğumuz oldu. Ayrıca internet koptu görüşme yapamadım geldiğimi haber veremedim. Eşime sürpriz yapmak istiyordum habersiz gelip bu sürprizim de istemeyerek gerçek oldu evime kadar habersiz bir şekilde geldim. Karayoluyla 30 saatlik zorlu bir yolculuk oldu."


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.