CHP'li Vekil Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'dan Düzce İçin Soru Önergesi

CHP'li Vekil Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'dan Düzce İçin Soru Önergesi

CHP'li Vekil Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'dan Düzce İçin Soru Önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır Döngelli deresindeki kirlilik sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Vatandaşın deredeki kirlilikten şikayetçi olduğunu belirten Sındır, alanda yapılacak  altyapı çalışmasının kirliliğin önüne geçip geçmeyeceğini sordu.

Sındır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanmak üzere “Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi” ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bir soru önergesi verdi. Önergede projenin 3 yıl gecikmeli başladığını hatırlatan Sındır, ihale süreci ile ilgili bilgi istedi.

Projeye 2018 yılında başlandığını ve 3 yıl geçmiş olmasına karşın, bu yıl Cumhurbaşkanlığı 2021 yatırım programına ancak alındığını kaydeden Sındır, ayrılan ödeneğinde 3 Milyon 200 bin TL olduğunu belirtti.

Sındır Cumhurbaşkanlığı 2021 Yatırım Programına göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca 2018-2024 yılları arasında tamamlanması planlanan “Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi” yatırımları ile ilgili şu soruları yöneltti:

1-         Proje karakteristiği ile 9 adet altyapı çalışması yapılacağı ifade edilmektedir. Bu altyapı çalışmalarının içeriği ve yeri neresidir?

2-         Projenin etüt çalışmaları yapılmış mıdır? Etüt çalışmaları hangi kurum ve/veya kişilerce yapılmıştır? Bu etüt çalışmaları için harcanan tutar nedir?

3-         Proje 2021 yatırım programına girmiş ve 3.200.000 TL ödenek ayrılmıştır. Ayrılan ödenekle yapılacak iş kalemleri nelerdir?

4-         Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi kapsamında herhangi bir ihale yapılmış mıdır? Yapıldı ise, ne zaman ve hangi usulle yapılmıştır ve ihaleye teklif veren/davet edilen kişi/kurum sayısı nedir? İhale bedeli nedir? İhale sözleşmesi gereği işin yapılma süresi ve süreçleri nelerdir?

5-         Proje 2018-2024 yıllarını kapsamasına karşın 3 yıl gecikmeli başlamıştır/başlayacaktır. Proje belirtilen zaman diliminde tamamlanacak mıdır?

 

6-         Düzce’li vatandaşlarımız Döngelli deresinin kirliliğinden yakınmakta ve seslerini duyurmaya çalışmaktadırlar. Yapılacak altyapı çalışması kirliliğin önüne geçecek midir? Derenin ıslahına ilişkin bir çalışma var mıdır?

7-         Döngelli deresine yapılacak olan mahmuzlarının teknik özellikleri nedir? Mahmuzların dere yatağını ne yönde değişime uğratacağı, olumlu veya olumsuz katkılarının neler olacağı hesaplanmış mıdır?

8-         Proje kapsamında yapılacak olan inşaat/kazı çalışmaları nedeniyle bölgede bundan olumsuz etkilenecek yerleşim yeri, bitki ve hayvan çeşitliliği var mıdır? Varsa bunlar için alınan önlemler nelerdir? 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
18.06.2021
11:05

Muhalefetten milletvekili olmazsa böyle olur.....Sesimizi duyuramayız....İyiki tarafsız bir Belediye Başkanımız var....Düzce sevdalısı ...Muhalif bile olsak O na sahip çıkalım.....

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,31
Duyarlı
16.06.2021
12:32

Ne yazık ki, Düzce sahipsiz.Düzce Millet Vekilleri nerede? Yazık!

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,43
düzceli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.