Akçakoca'ya Fındık Araştırma Merkezi Kuruluyor

Akçakoca'ya Fındık Araştırma Merkezi Kuruluyor

Akçakoca'ya Fındık Araştırma Merkezi Kuruluyor

Akçakoca ilçesinde Fındık üretimini geliştirmek ve sorunlarına çözüm yolları bulmak amacıyla,araştırma ve geliştirme merkezi kurulacak.

 

Alınan bilgiye göre, Akçakoca Kaymakamlığı, Akçakoca Ticaret Odası ve Düzce Üniversitesi işbirliği ile, Akçakoca ilçesine Fındık Araştırma Merkezi kurulacağı öğrenildi.

Karadeniz Bölgesinde fındık üretimini geliştirmek ve sorunlarına çözüm yolları bulmak amacıyla, Akçakoca ilçesine Fındık Araştırma Merkezi kurulması için ilk adım önümüzdeki günlerde atılıyor.

Fındık için ülkesel bazda veri toplama ve değerlendirme, temel ve stratejik araştırmalar yapma, gen kaynaklarını toplama ve muhafaza etmek, laboratuar olanakları ölçüsünde üretici ve diğer kuruluşlara hizmet sunmak, literatür temin etmek, araştırma sonuçlarına dayalı olarak eğitim ve yayım yapmak amacıyla kurulacak merkez için Akçakoca Kaymakamlığı, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Üniversitesi, Ziraat Odası yetkilileri bir araya gelerek son rötuşları yapacak. Toplantından çıkan sonuç kamuoyu ile paylaşılacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.