Başkan Yanmaz’dan Dünya Otizm Farkındalık Günü Mesajı

Başkan Yanmaz’dan Dünya Otizm Farkındalık Günü Mesajı

Başkan Yanmaz’dan Dünya Otizm Farkındalık Günü Mesajı

Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz  “Dünya Otizm Farkındalık Günü ” nedeniyle bir mesaj yayımladı.  Başkan Yanmaz mesajında, otizmli çocukların gelişiminin ancak sürdürülecek eğitimle sağlanabileceğinin altını çizdi. 

2 Nisan’ın, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü”  olarak ilan edildiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz  mesajında, otistik çocukların toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmalarının, şüphesiz tüm toplumu zenginleştireceğini ve güçlendireceğini belirtti.

Başkan Yanmaz ayrıca mesajında şunları kaydetti “ Günümüzde otizmin bilinen ve uygulanan tek tedavi yöntemi erken yaşta başlanan özel eğitimdir. Bu eğitimi alan çocukların sosyal yönlerinin geliştiği ve iletişim becerilerinin arttığı gözlenmektedir. Otizmli çocuklarımızın akranlarına yakın davranış ve beceri sergileyebilmeleri sevgi, sabır ve özveri ile sürdürülecek eğitimlere bağlıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle ; Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde otizme dair toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın artırmasını temenni ediyor ; otizmli çocuklarımıza, yetişkinlere ve ailelerine sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum ” diye ifade etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.