Ünlü Çevre Aktivistinden Dalgakıran Yorumu

Ünlü Çevre Aktivistinden Dalgakıran Yorumu

Ünlü Çevre Aktivistinden Dalgakıran Yorumu

Akçakoca sahilleri için düşünülen dalgakıran projesi başlamadan önce  komşumuz Karasu sahilleri için çarpıcı bir yorum geldi.Dönemin Siyasileri seçimde yapılacak diye sözler vermiş,ama yapılamamaıştı. Eski Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici "Kıyı erozyonunu önlemek kumlanmayı arttırmak ve dalgayı kırarak, Akçakocamızda turizm sezonunu uzatmak için yapmayı planladığımız açık deniz dalgakıran (mahmuz) çalışmamızın deniz dibi etüt çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ekiplerimiz tüm hızıyla çalışmalarını tamamlayıp uygulama işine geçebilmek için gece gündüz demeden çalışıyor. En kısa zamanda alanda da çalışmalar başlayacak'' diye konuşmuş fakat bir şey yapılmamıştı.

 Doğa ve çevre programları yapımcısı ve doğa aktivisti Güven İslamoğlu, sosyal  medyada yaptığı paylaşımla Karasu sahilindeki duruma dikkat çekti.

İslamoğlu 11 Mayıs tarihli paylaşımında Karasu’da insan eliyle gerçekleştirilen ve sahillerin elden gitmesiyle sonuçlanan hataları şöyle sıraladı:

“Sahili bina ile doldurdular. Sonra liman yaptılar, nehirler gelen kumun önünü kestiler. Liman kum doldu. Sahil kumsuz kaldı. Deniz şehre ilerledi. Durdurmak için kaya döktüler. Sahilin durumu. Bedelini kimse ödemedi. Çocuklarımız ödeyecek…”

 

ÇARPICI YORUMLAR GELDİ

Güven İslamoğlu’nun paylaşımına çoğunluğu Karasu’da yazlıkçı olduğunu belirten onlarca vatandaştan yorumlar geldi. Bunların arasında sahillerin kaybedilmesinin asıl nedeninin Sakarya Nehri üzerindeki kum ocakları olduğu, Karasu Limanı’nın yanlış yere yapıldığı, kum tepelerinin bilinçsizce yok edilmesi, yaz aylarında mafya tipi görüntüler, denize yakın çok katlı yapılara izin verilmesi ve belediye yönetimlerine yanlış isimlerin seçilmesi gibi yorumlar dikkat çekti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.