Cumayanı Mesire Alanı İçin Keşif Yapıldı

Cumayanı Mesire Alanı İçin Keşif Yapıldı

Akçakoca Göktepe köyü tüzel kişiliğine ait olan Cumayanı mesire alanının, Vakıflar Genel Müdürlüğünce Şeyh Sücaeddin vakfına devredilmesiyle ilgili olay yeri keşfi yapıldı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı keşfe siyesi parti ilçe başkanları da katıldı.

Cumayanı Mesire alanı içinde bulunan Eskici Ahmet Dede türbesi yanından bulunan Göktepe köyü Cumayanı Evliya caminin 2019 yılında Şeyh Sücaaddin Vakfına devredilmesi ile hukuki süreç devam ediyor.

Kedilerine haber verilmeden yapılan tapu tescil işlemini  hukuk dışı gören Göktepe köyü muhtarı Adalet Metin Sarı, yapılan hukuk dışı işlemin durdurulması için olayı mahkemeye taşıdıklarını belirterek yürütmenin durdurulması için mahkemeden keşif yapılmasını istemişlerdi.

Göktepe köyü muhtarı Adalet Metin Sarı’nın çağrısı üzerine saat 14,30’da çok sayıda vatandaş, STk temsilcisi ile siyesi parti ilçe başkanları keşif çalışması yapılan alına geldi. Olası bir tatsızlığa mahal vermek istemeyen Jandarma ise mesire alana çevresinde güvenlik tedbiri alındı.

Akçakoca kamuoyunda büyük tepkilere neden olan Cumayeri mesire alanı ve içerisinde bulunan türbe ve cami için Akçakoca Adliyesinde mahkeme heyeti ile bilirkişi heyeti cami ve türbe çevresinde keşif çalışması yaptı, tarafları dinlendi.

Göktepe köyü Muhtar  Adalet Metin Sarı ve şahitler, Cumayanı mesire alanının Göktepe köyüne kayıtlı olduğunu söylediler. Eski belediye başkanlarımızdan Erol Solak’ın aralarında olduğu 4 bilir kişi, ifadelerinde mesire alanının Göktepe köyünün malı olduğunu beyan ettiler.

Keşif çalışması sonrası mahkeme heyetinin nasıl bir yol izleyeceği ise şimdiden merak edilmeye başlandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.