Başkan Yanmaz Vali ve Başkan Özlü'ye Teşekkür Etti

Başkan Yanmaz Vali ve Başkan Özlü'ye Teşekkür Etti

Akçakoca ilçesinde  etkili olan sağanak yağış  derelerin taşmasına,  bazı bölgelerde ise  su taşkınlarına neden oldu. Beraberinde ki bir heyetle bölgede inceleme yapan Vali Cevdet Atay, Akçakoca Belediye Başkanı M. Okan Yanmaz ve  Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk’ten bilgi aldı.


Akçakoca ilçesinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Akçakoca ilçe merkezinden geçe Çivi Deresi, Değirmenağzı deresi ve Çuhallı çarşı başta olmak üzere Esmahanım, Uğurlu, Karatavuk, Yenice,  Arabacı köyü, Edilli ,  Sarıyayla ve Fakıllı, köylerinde su taşkını ve sel meydana geldi. 
Fakıllı köyünde bulunan mağarada 1’ i çocuk 7 kişilik aile  mahsur kaldığı yerden kurtarılırken, diğer bölgelere iş makineleri yönlendirildi. 


MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ile birlikte şehir merkezinde incelemede bulunan Düzce Valisi Cevdet Atay, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk’ten bilgi aldı.Selin ardından ekipler ve vatandaşlar su tahliye işlemlerine ve temizlik çaş
lışmalarına başladı.

Yapılan inceleme sonrası açıklama yapan Vali Atay, "Allah'a şükür can kaybımız yok. Yetkililerimiz olay yerinde. Bizde buradayız. İş makinelerimiz ve operatörlerimiz bölgede çalışmalarına başladı. Herkes görevinin başında. Bu gecede kısmen yağış bekleniyor. Buradan muhtarlara çağrı yapıyoruz. Arkadaşlarımızda konu ile ilgili görüşme yapıyorlar. Riskli evlerde kimse kalmasın. Biz hepsini misafir edeceğiz. En azından bu geceyi atlatalım. İlgi birimlerimiz olay yerlerinde. AFAD burada, DSİ burada, İl Özel idaresi burada tüm ekiplerimiz olaya müdahale ediyorlar" şeklinde konuştu.


Vali Atay’ın yaptığı inceleme gezisinde Akçakoca Belediye Başkanı Desteklerini esirgemeyen Düzce Valisi Atay’a,Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye ve tüm mülki ve idari müdürlere teşekkür etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.