Çılgın Ortak Filmi Başrolünde Bir Akçakocalı

Çılgın Ortak Filmi Başrolünde Bir Akçakocalı

Çılgın Ortak Filmi Başrolünde Bir Akçakocalı

Halen vizyonda olan “Çılgın Ortak” filmin başrol oyuncularından biri olan Akçakocalı Burak Er İle Akçakoca gazetesi söyleşi gerçekleştirdi. İşte Akçakoca Gazetesi internet sitesinde yer alan röportajın tam metni

 

Çılgın Ortak filminin bir çok bölümü Akçakoca’da çekilirken 16 Temmuz 2021 Cuma günü  vizyona giren  filmin ana karakteri olan Akçakocalı Burak Er de performansıyla görücüye çıktı.

Akçakoca’da lise eğitimi tamamlayıp İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra tiyatro eğitimi alan Burak Er sinema filmlerinde rol oynamaya başladı. Yönetmen ve senarist koltuğunda Özgür Selvi’nin yer aldığı ve vizyonda  olan Çılgın Ortak filminde de büyük yer aldı.

16 Temmuz Cuma günü vizyona giren “Çılgın Ortak” filmi, Akçakocalı Burak Er’in hayatını değiştirdi. Bir lojistik firmasında çalışırken aldığı teklifle filmin kadrosuna dahil olan Er, hem oyunculuk hayalini gerçeğe dönüştürdü hem de yepyeni bir kariyerin kapılarını araladı. Şimdilerde ikinci filminin çekimlerine hazırlanan Burak Er’le “Çılgın Ortak”ın detaylarını ve hayatında açtığı bu yeni sayfayı konuştuk.

“ÇILGIN ORTAK” FİLMİNİN OYUNCU KADROSUNA NASIL DAHİL OLDUNUZ?

Burak Er: Akçakoca’da bir lojistik firmasında çalışırken, bir müşterimizden ilçemizde film çekileceğini öğrendim. Benden yerel prodüksiyon için yardımcı olmam istendi, hemen kabul ettim. Ardından yönetmenimiz Özgür Selvi’yle tanıştım. Ona üniversite yıllarımda oyunculuk eğitimi aldığımı ve kendimi oyunculuk üzerine geliştirmek istediğimi anlattım.

 ÖZGÜR SELVİ SİZİ EKİBİNE HEMEN DAHİL ETTİ Mİ?

Burak Er: Aslında Özgür Hoca’dan bir süre ses çıkmadı. Artık umudumu kaybetmeye başlamıştım ki, bir gün bana senaryoyu verdi ve Ali karakterine bakmamı istedi. Ali’yi okuduğumda ise beklentimin çok daha üstünde bir fırsat yakaladığımı gördüm. Ve hızla hazırlık sürecine başladım.

 

motosikletle yuvarlandı “videoyu çektin mi” dedi

 NASIL GEÇTİ O SÜREÇ? ALİ KARAKTERİNE NASIL HAZIRLANDINIZ?

Burak Er: Sıkı bir şekilde ezber yaptım. Fiziksel olarak da saçımı ve sakalımı uzattım. Çok bunaltıcıydı ama 3 ay sonra tamamen Ali gibi görünüyordum artık.

 ÇEKİMLER NASILDI? SETE DAİR UNUTAMADIĞINIZ BİR ANINIZ VAR MI?

Burak Er: Var tabii, olmaz mı! Mesela bir gün Sinan Abi (Çalışkanoğlu) bir sahnede kullanması gereken eski motorla deneme sürüşü yapıyordu. Ben de onu videoya çekiyordum. Güzel ,güzel giderken motor birden ıslak yolda kaymaya başladı ve Sinan Abi dengesini kaybedip araçla birlikte kaldırıma doğru yuvarlandı! Hemen yanına koşup durumunu sordum. Bir-iki dakika sonra kendine geldiğinde bana ilk sorduğu şey “Videoyu çektin mi?” oldu. (Gülüyor) Orada ikimiz de kahkahayı patlattık!

İSTANBUL’A TAŞINDIM ÇEVREM DEĞİŞTİ

OYUNCULUĞA DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Burak Er: Evet, doğru projelerde yer alarak ilerlemek istiyorum. Her projemde bir öncekinden daha iyi olmayı hedefliyorum. Bunun için atılması gereken adımları attım.

“ÇILGIN ORTAK” TA ROL ALMANIZLA BİRLİKTE HAYATINIZDA DEĞİŞİKLİKLER OLDU MU?

Burak Er: Birtakım değişiklikler oldu tabii. En büyük değişiklik de İstanbul’a taşınmam oldu. Doğal olarak çevrem de değişti.

SIRADAKİ PROJE “ACAYİP AİLE”

GÜNDEMİNİZDE YENİ BİR PROJE VAR MI?

Burak Er: Evet, “Acayip Aile” adlı yeni sinema filminde rol alacağım. Cinayet masası dedektifi Uğur’u canlandıracağım. Oyuncu koçumla karaktere çalışmaya başladık. “Çılgın Ortak” bana uğurlu geldi, birden kendimi sinema dünyasının içinde buldum. Ve bu nedenle hem çok mutlu hem de heyecanlıyım.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.