Bolu'da kış lastiği zorunluluğu başladı

Bolu'da kış lastiği zorunluluğu başladı

Bolu’da 15 Kasım itibariyle kış lastiği takma zorunluluğu getirilen şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar, jandarma ekipleri tarafından tek tek kontrol edildi.

Bolu'da 15 Kasım itibariyle kış lastiği takma zorunluluğu getirilen şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar, jandarma ekipleri tarafından tek tek kontrol edildi.

Sert geçen kış şartları sebebiyle zeminde meydana gelen buzlanmalarda araçların yol tutuşlarının artırılması ve kaymaya dayalı trafik kazalarının engellenebilmesi amacıyla ülke genelinde 1 Aralık'ta başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması, Bolu'da Valilik tarafından alınan kararla 15 Kasım tarihinde başlatıldı.

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara yönelik getirilen zorunluluğun başlamasıyla birlikte İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde kış lastiği denetimlerine başladı. Bolu Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikalara işçi taşıyan servisleri denetleyen ekipler, araç lastiklerinin diş derinliklerini kontrol etti.

 

Ekipler, kurallara uygun olmayan ve henüz kış lastiği takmayan sürücüleri eksiklikleri gidermeleri konusunda uyardı.

 

Kış lastiği takma zorunluluğu İl Trafik Komisyonu değişik bir karar almadığı sürece 1 Aralık'ta başlayacak ve 1 Nisan 2023'e kadar devam edecek. 

Tebliğe göre, Türkiyede tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası kara yollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur.Eğer binek araç hususi bir araç ise ve ticari amaçla kullanılmıyorsa kış lastiği zorunluluğu bulunmuyor. Ancak binek araç yolcu ve eşya taşımalarında kullanılıyorsa 1 Aralık - 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmak zorunludur.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.