Başkan Kılıç Çalışmaları Tek Tek Anlattı

Başkan Kılıç Çalışmaları Tek Tek Anlattı

Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, Düzce TV ekranlarında yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem programının konuğu oldu. Başkan Kılıç, beldede turizme bakış açısını değerlendirerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Organize sanayi bölgelerinin belde istihdamında tek olduğunu ifade eden Başkan Kılıç, bölge sakinlerinin hepsinin bir işe sahip olduğunu söyledi.

Düzce TV ekranlarında yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem programının bu haftaki konuğu Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç oldu. Düzce’nin doğa harikası bölgelerinden biri olan Beyköy’de, turizmin canlandırılması gerektğini belirten Başkan Kılıç, özellikle kamp faaliyeti için bölgeye gelen vatandaşlara hizmet sunulması gerektiğine dikkat çekti.

“Düzce’nin turizm haritası çıkarılmalı”

Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, Düzce’nin bir turizm haritasını çıkartarak bölge turizminin canlandırılması için çalışmaların başlatılması gerektiğini söyledi. Başkan kılıç konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Beyköy doğaya açılan bir pencere. O pencereden baktığınız zaman ufkunuz açılıyor. Çünkü mükemmel bir doğa güzelliği var. Beyköy doğa turizmi olarak geniş bir alana sahip. Bizim yaylalarımız var, şelalelerimiz var, Torkul göletimiz var. Bunları canlandırmak lazım. Bununla ilgili de bir çalışmamız var. Odayeri ve Sinekli yaylalarımız var. Samandere Şelalesi belki Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir şelale. Bunu herkesin görmesi gerekiyor. Ancak turizme çok fazla eğilim gösteremedik. Aslında Düzce ilinin bir turizm haritasını çıkartarak kimin nereden ne yapacağını çıkartabilmemiz lazım. Bu konuyla ilgili mutlaka profesyonel bir çalışma yapıp Düzce genelinde bir turizm üretmemiz lazım. Sadece Beyköy beldesi için değil. İnsanlar Düzce’ye geldiği zaman neden gelecek? Mesela her hangi bir şehirden Düzce’ye geldik. Öncelikle merkezde bir otel konaklayacağız. Bir tane 5 yıldız otelimiz yok. Sabah kalıp nereye gideceğim, nerede kahvaltı yapacağım veya denize mi gideceğim doğaya mı gideceğim? Buna karar vermek lazım. Deniz turizmi yapacaksam Akçakoca’ya gideceğim. Akçakoca her şeyiyle güzel bir ilçemiz.”

“Turizm alanlarında çalışmalar yapılmalı”

Doğa turizmi için çevre illerden insanların yoğun olarak tercih ederek geldikleri Beyköy’de bulunan kamp alanlarına vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılamaları için belirli ihtiyaç noktalarının yapılması gerektiğinin altına çizen Başkan Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Doğa turizmi yapacaksam da çok güzel yerlerimiz var. Ancak gittiğimiz yerlerde gördüğümüz manzara çok iyi değil. İnsanlarımız buna bizde dahil çok temiz değiliz. İnsanlar çöplerini atsınlar diye birkaç bölgeye çöp römorku koyduk. Ama insanlarımızın çöplerini buraya atmadığını görüyoruz. Biz yine gidip o bölgede temizlik yapmaya çalışıyoruz. Büyük bir konteyner yaparak üzerine çöp toplama merkezi diye yazdık. Ama insanlarımız duyarlı değil. Duyarlı olanlar çoğunlukta ama duyarsızlar azınlıkta şu anda. Torkul göleti etrafından her hafta 40-50 tane çadır kuran insanları görüyoruz. Pürenli yaylasına gidiyorsunuz çadır kuruyor. Nereden geliyor bu insanlar, çevre illerden geliyorlar. Çevre illerden gelen tatilcilerin benden daha iyi yolları bildiklerini gördüm.Bu insanları ve bu kaynakları değerlendirmek lazım. Milli Parklardan veya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bu alanlara tuvaletler koyulması ve oraya gelen vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yerler yapılması lazım.”

“Düzce turizmine yeni bir ivme kazandıracak”

Sinekli Yaylası ve Abant Tabiat parkı arasında bulunan Turizm yolunun tamamlanması halinde Düzce turizminin yeni bir ivme kazanacağına dikkat çeken Kılış, şunları söyledi:

“Samandere’den Sinekli yaylasına kadar olan yol genişletilmiş vaziyette. Sinekli yaylasından Abant’a 3 kilometrelik bir yol kaldı. Bununda kısa sürede turizme açılacağına düşünüyorum. Bu yol turizm yoluyla açılacak ilk etapta. Turizm yolu açılması demek İstanbul’dan Abant’a gidecek olan insanlarının yolunun en az 30-40 kilometre azalması demek. Daha kısa ve daha güzel bir yolda seyahat edecekler. Bu yolun açılmasıyla Beyköy Samandere noktasında güzel bir katkı sağlayacaktır. İnşallah bu yol açılır. Düzce turizmine ciddi katkı sağlar.”

“Bölgede İşsiz insanımız yok”

Bölgede faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgelerinin bölge insanı için tek istihdam imkan olduğunu ifade eden Başkan Kılıç, merkez ve çere köyler dahil işi olmayan hiçbir vatandaşın bulunmadığını söyledi. Başkan kılıç şöyle devam etti:

“Biz organize sanayi gölgesinden memnunuz. OSB’ler bizim için istihdam konusunda tek. Beyköy beldemizde merkezimiz olsun ya da çevre köylerimiz olsun işsiz insanımız yok. Çalışmak isteyen herkes iş bulabiliyor. İnsanlar ban geliyorsa iş bulamamış insanlar geliyor. Veya çalışma iştahı olmayan insanlar geliyor. Beyköy’ün iş potansiyelinden biz çok mutluyuz. Biz insanlarımızın çalışmasından mutlu oluyoruz. İstihdam konusunda Beyköy gerçekten muhteşem. Bizim nüfusumuz 10 yılda 3 bin artış gösterdi. Kentleşme ve konutlaşma çoğaldı. İmarımız genişledi.  İnşaat sektörü hızlı ilerliyor bölgemizde.”

“Alt ve üst yapı çalışmaları tamamen bitti”

Beyköy’ün alt yapı ve üst yapı çalışmalarının tamamen sona erdiğini belirten Başkan Kılıç, doğalgaz kullanımında ise oranının yüzde 100 olduğunu ifade etti. kılıç yürütülen çalışmalar hakkında son olarak şunları söyledi:

 

“2009 yılında belediye başkanı adayı olduğumda hep Beyköy’ün alt yapısını bitirmeden üst yapısını yapmayacağız dedik. İlk 5 yıl hiçbir çalışma yapmadık. Sadece masa başındaki projelerimi bitirdim. Yatırım önümüzdeki dönem yapacağım dedim. Ve biz alt yapı çalışmalarımızı bitirdikten sonra ikinci kez seçimlerde seçildikten sonra çalışmaya başladık. 2. dönemin sonuna doğru ise alt yapı ve üst yapı çalışmalarının tamamını bitirdik. İçme suyu hattının yüzde 100’ünü bitirdik. Şu anda içme suyunda sıfır kaçak var. Mükemmel bir alt yapı oluşturduk. Evlerimizin tamamında doğalgaz var. Biz 10 yıldır doğalgaz kullanıyoruz.”  

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
31.08.2020
08:44

Bende başarılı buluyorum ve size tamamen katılıyorum....Tarım Orman ve Turizm Müdürlükleri ile sıkı ilişkiler sonunda bu bölgemiz Turim Metrobolumuz olur....

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,67
Duyarlı
30.08.2020
13:31

Baskan siz ilk once ugur suyunu bi gezin bir bakin pislik icinde. Piknik alani acinda insanlar baska sehre gitmesin. Doga ile ic iceyiz ama bakan ilgilemen yok

Katılıyorum   Katılmıyorum
%46,54
Kizil elma


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.