Başkan Özcan'dan TRT'ye Köroğlu Tepkisi

Başkan Özcan'dan TRT'ye Köroğlu Tepkisi

Başkan Özcan'dan TRT'ye Köroğlu Tepkisi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TRT'de yayınlanan “Teşkilat” dizisine “Köroğlu” ismiyle giren yeni karakter nedeniyle, TRT Genel Müdürlüğü'ne tepki gösterdi,MHP lideri Bahçeli'den destek istedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TRT ekranlarında yayınlanan “Teşkilat” isimli diziye bu sezon dahil olan “Köroğlu” karakteri için TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’ya bir mektup gönderdi.

Özcan mektubunda, 'Türk düşmanı ve vatan hainleriyle iş tutan' olarak nitelediği karaktere "Köroğlu" ismi verilmesi nedeniyle 'Bolu halkından ve tüm Türk dünyasından özür dilenmesini' istedi.  

Özcan, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de bir mektup göndererek,  "Sn. Devlet Bahçeli’ye bu gün itibariyle bir mektup yazarak TRT’de yayınlanan ”Teşkilat” dizisindeki hain bir karaktere “KÖROĞLU” isminin verilmesine Bolu halkının ve Türk dünyasının tepkisini ilettim. Gerekli hassasiyeti göstereceğinden kuşku duymuyorum" dedi.

 

KÖROĞLU KİMDİR?

Köroğlu (16. yüzyıl) halk şairleri içerisinde kavganın, özgürlüğün sembolüdür. Bolu Beyin'nden babasının intikamını almak üzere dağlara çıkan, yiğitlik ve iyilikseverliği destanlaşan Köroğlu ile şair Köroğlu halk zihninde kaynaşmış durumdadır. 

"Benden Selam olsun Bolu Beyi'ne", "Tüfek çıktı mertlik bozuldu"  şeklindeki özdeyişler Köroğlu'na aittir.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.