Yurtta Sulh Cihanda Sulh

Fatih sultan Mehmet 1453 bundan 558 yıl önce yirmiiki yaşında İstanbulu feth edince İstanbulda yaşayan gayrımüslimler paniğe kapılarak akibetlerinden korktular.

Bunu gören genç sultan Mehmet toplantı ileri gelen akil adamlarıyla toplantı yaparak tedirginliklerini gideren bir konuşma yaptı.

Kardeşlerim İstanbul bundan sonra hepimizin. Herkes inancına göre yaşamakta serbettir. İsteyen camisine isteyen kilisesine havrasına gidebilir diyerek dinde zorlamanın olmadığını bildirmiştir.

Mallarının, mülklerinin namuslarının devlet garantisinde olduğununun mücdesini vermiş Türkün büyüklüğünü göstermiş gelecek nesillere örnek olmuş yüzyıllardır kardeş gibi sulh ve sukun içinde özgürce yaşamışlardır.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk te insanları ekonomik ve sosyal yönden perişan eden iç ve dış savaşlardan şu tarihi demeci vermiştir.

YURTTA SULH CİHANDA SULH....

Büyük önder biliyordi ki huzur ve sükünun olmadığı Dünyada ve ülkemizde gelişme ilerleme buyüme ve müreffeh Türkiye olmaz.Sosyal adalet sağlanamaz.

Maalesef Atatürk ten sonra vatanımız memleketimizde huzur günden güne bozulmuş ne iktidar olanlar muktedir olmuş ne muhalif olanlar adil muhalefet yapmışlardır.

Türk gençliğini sağcı, solcu ilerici,gerici inananları alevi sunni ocu bucu diyerek parçalara bölmüş ordumuzu ihtilallere muhturalara mecbur etmiş ülke ekonomisini ve demokrasiyi sekteye uğratmışlardır.

Kendilerini aydın, ilerici,Atatürkçü olarak lanse edenler Atatürkün

Yurtta sulh Dünyada sulh çağrısına uymaya gayret ve azmeden inançlı milliyetçi insanlara akla hayale gelmeyen iftiralar atmışlar

Atatürk karşıtı göstermişlerdir.

Hz Mevlananın, OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN..GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL öğüdüne ters düşmüşlerdir.

Dostlarım hata yapanları yeri gelince uyaracağız.Muhalefet edeceğiz seçimlerde haddini bildireceğiz. Ama yüzyıllardır dökülen kardeş kanını durdurmaya çalışan ekonomimizi felç eden kargaşayı ve anarşiyi önlemeye gayret eden sınır komşularımız ve vatandaşlarımızla sulh ve barışa kendini adayanlarada karşı çıkmayalım.Hatta destekleyelim.

Atalarımız Komşu komşunun külüne muhtaç demişler.

Türkü türke,Müslümanı müslümana bizi birbirimize kırdırıp güçsüz bırakmak isteyen iç ve dış düşmanlarımızın oyununa gelmeyelim.

Dostlarım kardeşlerim Ateşe suyla gidilir benzinle gidilmez.

Devletimizin hükümeyimizin başlattığı Yurta ve cihanda barış çabalarına lütfen sizde katılın.

Vatanımızın ülkemizin kalkınmasında kullanacağımız imkanları paraları birbirimizi kırdırmak öldürmek için kullanmayalım.

Genç fidanlarımızı kurutmayalım.Evlatlarımızı yetim hanımlarımızı dul ana babaları evlat acısıyla yaşatmayalım.

Askerimizi jandarmamızı öğretmenimizi şehit eden polisime askerime silah sıkanlara müsamaha etmeyin sahip çıkmayın.

Bir avuç soysuzun oyuncağı olup huzurumuzu bozmalarına zemin hazırlamayın.

Ecdadımız ve büyük önder Atatürkün ebedi istirahatinde huzurlu olmalarını istiyorsak Mustafa Kemal Atatürk ün arzusunu yerine getirelim...

YURTTA SULH...CİHANDA SULH.....

Burhan Tutkun....Saygı sevgi ve hürmetlerimle.14 Hazıran 2021.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.